Colectia de arta a lui Adolf Hitler valoreaza 2,6 miliarde de dolari

Marti, 28 Februarie 2012, ora 18:23
3217 citiri
Colectia de arta a lui Adolf Hitler valoreaza 2,6 miliarde de dolari

Colectia de arta a dictatorului Adolf Hitler ar putea fi scoasa la licitatie pentru cel putin 2,6 milioane de dolari. Printre tablourile colectionate de fostul dictator german se numara "Amintiri de la Stalingrad".

Un istoric din Cehia a descoperit o colectie de picturi care a apartinut liderului nazist, Adolf Hitler. Printre acestea se numara tabloul intitulat "Amintiri de la Stalingrad", care ilustreaza una dintre cele mai brutale infrangeri a armatei Germaniei in Rusia, scrie Yahoo News.

Printre picturile descoperite intr-o manastire se numara si tablouri semnate de insusi Adolf Hitler. Istoricii si criticii de arta care au avut ocazia sa studieze operele de arta spun ca intreaga colectie ar putea valora peste 2,6 milioane de dolari. Reprezentantii manastirii au declarat pentru The Telegraph ca nu vor sa vanda colectia.

Fortele germane erau renumite si pentru faptul ca furau si ascundeau multe opere de arta extrem de valoroase. Soldatii americani au descoperit mai multe piese, printre care documente unice, carti semnate de Leonardo da Vinci sau statuete unice. La sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, aliatii au trimis o parte dintre operele de arta 1.700 in tarile proprietare.

Muzeul German de Istorie a expus, in format digital, operele de arta, intr-o colectie numita Linz. Aceasta este formata din 5.000 de piese, de la tablouri si sculpturi, pana la piese de mobilier, ascunse in diferite saline.

O licitatie de arta incheiata cu succes a avut loc la inceputul lunii februarie, cand colectia de arta a lui Elizabeth Taylor a fost vanduta pentru 143 de milioane de euro. Fiecare obiect scos la licitatie, din cele peste 1.800 de loturi, a fost vandut, unele dintre ele la preturi mult mai mari decat cele estimate.

Printre tablourile care i-au apartinut lui Elizabeth Taylor, vandute la licitatie, s-au numarat si "Pommiers a Eragny" de Camille Pissarro, vandut pentru aproape 3 milioane de lire sterline, "Autoportret" de Edgar Degas - 713.250 lire, "Buste de femme en costume oriental" de Pierre-Auguste Renoir - 250.000 de lire.

Potrivit lui Marc Porter, presedintele filialei americane a Christie's, colectia de obiecte care a apartinut actritei Elizabeth Taylor va ramane in istorie drept una dintre "cele mai de succes colectii private, vandute la o licitatie".

#colectie arta Adolf Hitler, #colectie arta, #licitatie colectie arta , #Galerii arta