Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum se pregateste Anglia de Jocurile Olimpice

Cum se pregateste Anglia de Jocurile Olimpice


Royal Mint prezinta doua monede de aur si de argint, de un kilogram, pentru a marca Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Royal Mint a prezentat in cadrul Academiei Regale de Arta din Londra o moneda de aurt, de un kilogram, creata special pentru a marca Jocurile Olimpice de anul viitor de la Londra.

Monezile, proiectate de renumitul sculptor Anthony Caro, au efigia reginei Elisabeta pe ele, cantaresc un kilogram si costa peste 155.000 de dolari.

Efigia reginei a fost creata de Ian Rank Broadley, ale carui desene apar pe toate monedele din Marea Britanie, din 1998 pana in prezent.

De asemenea, pe moneda sunt inscriptionati laurii si logo-ul Jocurilor Olimpice din 2012, precum si logo-ul echipamentelor sportive utilizate in fotbal si atletism.

In ceea ce priveste procesul de fabricatie, a fost nevoie de o revizuire a legislatiei birtanice pentru a putea modifica aspectul monezii, si asta deoarece Legea privind politica monetara, datand din 1971, reglementeaza clar greutatea monezilor din Marea Britanie.

Pe langa moneda de aur, s-a realizat si o moneda de argint de un kilogram, tot pentru Jocurile Olimpice din 2011.

Moneda de argint a fost creata de artistul Tom Phillips, cel care a realizat moneda de 5 lire cu ocazia celei de-a 5-a aniversari a Incoronarii Reginei din 2003.

Royal Mint a realizat doar 60 de exemplare de monede de aur si doar o parte din ele vor putea fi achizitionate, in timp ce numarul de monede de argint realizate se ridica la 2.012 si vor fi prezentate intr-o caseta speciala alaturi de un certificat de autenticitate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1412 ori