Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

nu rata okazia

Obiecte de colectie si de arta in stil baroc. Iti place stilul?

Obiecte de colectie si de arta in stil baroc. Iti place stilul?

Povestea obiectelor de colectie de pe Okazii.ro ne aduce in atentie astazi un stil artistic caracterizat prin grandoare, exuberanta, dramatism, bogatie de senzatii, vitalitate si tendinta de a estompa granitele dintre arte diferite: stilul baroc.

Printre reprezentantii sai cei mai de seama ii amintim pe Caravaggio, Nicolas Poussin, Diego Velazquez, Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck.

Primele sale manifestari apar in secolul al XVII-lea. Originea termenului "baroc" pare sa fie legata de cuvantul italian "barocco" pe care filozofii Evului Mediu il foloseau pentru a descrie un obstacol in logica.

O alta sursa posibila este cuvantul portughez "barroco" folosit pentru a descrie o perla cu forme neregulate si imperfectiuni.

Bucurandu-se de o puternica sustinere din partea reprezentantilor bisericii catolice in Europa, stilul baroc s-a raspandit si in imperiile coloniale ale Spaniei, Angliei, Frantei si Portugaliei.

Extinderea sa a dus si la aparitia unor diferente in modul in care a fost interpretat acest stil, fiecare popor avand tendinta sa-l adapteze specificului sau cultural.

Este un stil complex si uneori contradictoriu, iar caracteristicile sale sunt date de compozitii in culori puternice, linii curbe si ample, decoratiuni foarte bogate, incrustatii cu aur, argint sau fildes.

De-a lungul timpului, pictura, sculptura, mobilierul, arhitectura, muzica, literatura, teatrul sau filosofia barocului s-au completat armonios si s-au influentat reciproc.

Iubitorii de arta pot gasi pe Okazii.ro o colectie bogata de obiecte, unele dintre ele unicat, apartinand acestui stil: piese de mobilier somptuoase, care au ca element definitoriu bogatia formelor si detaliilor, tablouri sau obiecte decorative.

- Piese de mobilier

- Tablouri si rame pentru tablouri

- Veioze, lustre si lampi

- Obiecte din metal si fonta

- Obiecte din argint

- Ceasuri

Pe langa preturile foarte bune ale obiectelor aflate la vanzare in categoria "Arta si obiecte de colectie", cumparatorii beneficiaza pe Okazii.ro de o serie de avantaje importante.

Serviciul Garantia de Livrare permite returnarea produselor necorespunzatoare, iar prin sistemul de calificative pot fi selectate ofertele celor mai apreciati vanzatori de pe site.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4117 ori