Topul celor mai bogati antreprenori

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 11:33
1741 citiri
Topul celor mai bogati antreprenori

Ion Tiriac, fratii Micula si Zoltan Teszari raman cei mai bogati oameni de afaceri din Romania, desi in 2009, 20% din averea antreprenorilor s-a diminuat.

Ion Tiriac a pierdut 100 milioane euro la evaluarea din acest an, dar actiunile pe care le detine in cadrul Metro Cash & Carry Romania, UniCredit si Allianz - Tiriac, sunt de aproximativ 1 miliard  de euro, scrie Ziarul Financiar, care precizeaza ca miliardarul roman mai are afaceri si in industria auto si in imobiliare, businessuri care insa nu au fost contabilizate in top.

Pe locul 2 se afla fratii Ioan si Viorel Micula, a caror afacere alimentara a fost evaluata la 167 milioane euro, cu 16,5% mai putin fata de anul trecut.

Printre oamenii de afaceri ale caror participatii au scazut semnificativ anul trecut se numara Zoltan Teszari.

Compania RCS&RDS, detinuta de Zoltan Teszari a fost evaluata la 372 milioane euro, comparativ cu 790 milioane euro in 2008 si 1,6 miliarde. euro in 2007.

Cele mai mari 100 de companii de pe piata autohtona au o valoare totala de aproximativ 55,7 miliarde euro, cu 14 miliarde euro mai putin, fata de 2008.

Participatiile detinute de antreprenorii romani la companiile incluse in topul realizat de ZF si in colaborare cu casa de investitii Capital Partners, sunt de aproximativ 1 miliard de euro.

7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#afaceri, #antreprenori, #avere, #micula, #teszari, #tiriac, #top, #zoltan , #stiri Zoltan Teszari