Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Topul celor mai bogati antreprenori

Topul celor mai bogati antreprenori

Ion Tiriac, fratii Micula si Zoltan Teszari raman cei mai bogati oameni de afaceri din Romania, desi in 2009, 20% din averea antreprenorilor s-a diminuat.

Ion Tiriac a pierdut 100 milioane euro la evaluarea din acest an, dar actiunile pe care le detine in cadrul Metro Cash & Carry Romania, UniCredit si Allianz - Tiriac, sunt de aproximativ 1 miliard  de euro, scrie Ziarul Financiar, care precizeaza ca miliardarul roman mai are afaceri si in industria auto si in imobiliare, businessuri care insa nu au fost contabilizate in top.

Pe locul 2 se aflafratii Ioan si Viorel Micula, a caror afacere alimentara a fost evaluata la 167 milioane euro, cu 16,5% mai putin fata de anul trecut.

Printre oamenii de afaceri ale caror participatii au scazut semnificativ anul trecut se numara Zoltan Teszari.

Compania RCS&RDS, detinuta de Zoltan Teszari a fost evaluata la 372 milioane euro, comparativ cu 790 milioane euro in 2008 si 1,6 miliarde. euro in 2007.

Cele mai mari 100 de companii de pe piata autohtona au o valoare totala de aproximativ 55,7 miliarde euro, cu 14 miliarde euro mai putin, fata de 2008.

Participatiile detinute de antreprenorii romani la companiile incluse in topul realizat de ZF si in colaborare cu casa de investitii Capital Partners, sunt de aproximativ 1 miliard de euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1446 ori