Zentiva ''trateaza'' durerea cu pilula roz

Marti, 17 Octombrie 2006, ora 14:07
2666 citiri

Compania ceha Zentiva, noul proprietar al Sicomed, a lansata, marti, pe piata romaneasca doua produse binecunoscute la nivel international Ibalgin - analgezic si Calibrum - complex de multivitamine, a anuntat directorul comercial pe divizia medicamente fara prescriptie (OTC) al companiei, Dorina Serban.

'Marcile preluate din prtofoliul Sicomed, cum ar fi algocalmin, antinevralgic - lideri de piata, sunt prioritatea noastra', a dat asigurari Dorina Serban, subliniind ca 'algocalmin' este singura marca inclusa in proiectl Super Brands, care contine cele mai puternice branduri.

Tabletele Ibalgin mai sunt numite si 'pastilele roz'.

Pana la finele anului, compania va imbunatati gama Ibalgin, cu Ibalgin Baby, Ibalgin Forte, Ibalgin Crema si Gel. De asemenea, vor fi lansate si Calibrum Junior, Calibrum Mami, Calibrum Baby Plan.

Bogdan Balan, brand manager pe segmentul OTC, a dat citire unui raport al Gfk Heathcare din acesta vara, potrivit caruia 77% din romani acuza dureri de cap, 51,2% dureri de spate, 47% dureri de articulatii, 39% dureri de dinti, 28% dureri menstruale.

Studiul arata ca majoritatea celor care reclama aceste dureri recurg la auto-medicatie, solicitarea ajutorului din partea unui medic fiind pe locul doi sau trei. Bogdan Balan a mai aratat ca piata romaneasca de produse pentru durere in perioada ianuarie - iunie 2006 a inregistrat 80 de produse, vandute in 33 milioane cutii, valoarea vanzarilor fiind de 101 milioane RON.

Din aceasta cota, Ibuprofen, un produs al companiei Zentiva, are o cota de piata de 10%, comparativ cu situatia din Cehia unde detine 47% din vanzari.

'In 4-5 ani ne vom apropia de aceasta cifra si in Romania', a garantat Balan, explicand ca acesta este motivul pentru care compania a decis sa lanseze o alta gama de analgezice.

In ceea ce priveste vitaminele, romanul cheltuieste 0,38 euro pe an pe astfel de produse, in timp ce media in Cehia este de 2,4 euro pe an.

Compania Zentiva a preluat la finele anului trecut Sicomed SA. Compania din Cehia detine 75% din Sicomed, dar intentioneaza sa preia intreg pachetul de actiuni. Restul de 25% se afla in posesia Fondului de investitii QVT Fund LP si a unor actionari minoritari. Reprezentanta Zentiva in Romania a luat fiinta in anul 2000, realizand o cifra de afaceri de 1,8 milioane dolari, cu o crestere de 10%, ajungand in anul 2003 la o cifra de afaceri estimata de 2 milioane dolari. Importul si distribuita produselor se face prin 10 distribuitori la nivel national si regional. Promovarea activa a produselor farmaceutice, in special pe segmentele urmatoare: cardiologie, ginecologie, antiinfectioase, OTC.

Florin MARIN

Amos News