Zentiva il celebreaza pe maestrul Dan Grigore la Festivalul " Enescu"

Joi, 13 Septembrie 2007, ora 14:11
1252 citiri

Compania Zentiva, cel mai mare jucator pe piata autohtona de medicamente generice, a incheiat un parteneriat cu Asociatia Artexim pentru a face parte din organizatorii editiei a XVIII a Festivalului si Concursului International "George Enescu", unul dintre cele mai importante proiecte culturale din Romania din ultimii 50 de ani.

"O societate cu adevarat sanatoasa nu inseamna doar sanatate fizica, ci mai ales sanatate spirituala. Acesta este si motivul pentru care investim in dezvoltarea culturii atat in Romania, dar si la nivelul Grupului Zentiva. In anul 2007, Zentiva este partener oficial al celor mai importante evenimente culturale derulate in Romania in ultimii ani, Festivalul International "George Enescu" si Sibiu Capitala Culturala Europeana. Astfel, suntem indreptatiti sa afirmam ca suntem unul dintre principalii partenerii ai culturii romanesti, confirmand angajamentul pe care ni l-am luat de a contribui la dezvoltarea unei comunitati sanatoase", a declarat Camelia Nitu, PR Manager Zentiva.

Debutand la trei ani dupa moartea lui George Enescu in 1954, Festivalul International s-a vrut si a reusit a fi un omagiu postum al intregii tari adus marelui artist. Demersul s-a constituit totodata si ca un simbolic gest de mentinere in actualitate a figurii celui mai important compozitor roman.

Impunandu-se de la prima editie ca un pionierat pe scena muzicala romaneasca, Festivalul si Concursul International "George Enescu" a reusit sa se bucure de un real si binemeritat prestigiu, inscriindu-se rapid in randul marilor si valoroaselor manifestari europene. Timpul a maturizat aceasta actiune muzicala, transformand-o de-a lungul anilor intr-un adevarat reper artistic si cultural, reprezentativ pentru Romania.

La reputatia acestui festival au contribuit, de asemenea, marii artisti romani, multi dintre ei participand la inceputul carierei lor la sectiunea de concurs a festivalului si mai tarziu ca solisti sau membri ai juriului. Un exemplu remarcabil in acest sens este Maestrul Dan Grigore, care, anul acesta, sarbatoreste 50 de ani de cariera muzicala. A trecut o jumatate de veac in care, prin muzica sa, Dan Grigore a avut ocazia de a oferi bucuria muzicii de calitate oamenilor din toate colturile lumii; de-a lungul timpului, Maestrul s-a afirmat ca o adevarata valoare a culturii muzicale romanesti.

"Prin implicarea companiei Zentiva in organizarea Festivalului "George Enescu" am avut sansa sa fim si partener oficial al concertului care marcheaza cariera artistica remarcabila a Maestrului Dan Grigore de-a lungul a 50 de ani.Ii dorim Maestrului sa aiba forta si multa sanatate pentru a continua sa ne ofere tuturor clipe memorabile" a concluzionat Camelia Nitu.

Anual, Zentiva dezvolta proiecte de responsabilitate sociala independente sau in colaborare cu alte companii private, institutii publice sau ONG-uri, vizand domenii precum cultura, educatia, sportul, dar si sustinerea categoriilor sociale defavorizate. Aceasta directie de dezvoltare este parte integranta a strategiei de Corporate Social Responsability (CSR) a grupului, Zentiva fiind unul dintre principalii vectori de implicare sociala in tarile in care activeaza.

Astfel, in Cehia, Zentiva este de 15 ani principalul partener al festivalului de muzica internationala "Prague Autumn International Music Festival" si de 3 ani sustine cel mai important festival de film din Europa Centrala - "Fabiofest". "Aceste exemple arata faptul ca Zentiva este un partener statornic si de incredere in proiectele sociale pe care le dezvolta, obiectiv pe care ni-l propunem si in ceea ce priveste Festivalul International "George Enescu. " a concluzionat Camelia Nitu.

Bloombiz

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.