Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un medicament pentru boli cardiovasculare, in topul vanzarilor Zentiva pe 2006

Un medicament pentru boli cardiovasculare, in topul vanzarilor Zentiva pe 2006

Compania de farmaceutice Zentiva a vandut cel mai bine in 2006, un medicament destinat tratarii bolilor cardiovasculare, Simvacard, care contine substanta activa simvastatina si antibioticul Azitrax, pe baza de azithromicin.

Potrivit unui comunicat remis, luni, agentiei NewsIn, in topul vanzarilor Zentiva pe anul 2006 s-au plasat produsul Simvacard pentru tratarea bolilor cardiovasculare si antibioticul Azitrax, urmate de un produs destinat sistemului nervos central, numit Rispen, pe baza de substanta activa rispridon si analgezicul Tralgit (tramadol). Pe locul cinci in topul vanzarilor a fost in 2006, un produs destinat tratarii bolilor urologice, Fokusin (tamsulosin).

Potrivit companiei Zentiva, din categoria medicamentelor generice, cele mai mari vanzari, pe anul 2006, s-au inregistrat la Algocalmin (metamizol), Antinevralgic P (paracetamol, codeina si asprina) si Dicarbocalm (antiacid).

Compania farmaceutica Zentiva a inregistrat anul trecut o crestere de aproape cinci ori a vanzarilor de pe piata romaneasca comparativ cu 2005, pana la nivelul de 2,48 miliarde de coroane cehesti, adica circa 88 milioane de euro, porivit raportului finaciar al companiei, dar publicitatii luni.

Zentiva este o companie farmaceutica internationala care produce si comercializeaza produse farmaceutice generice. Compania detine pozitii de lider in Cehia, Slovacia si Romania si inregistreaza rate de crestere rapida in Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina si Statele Baltice. Strategia companiei Zentiva este de dezvolta activitatile existente dar si de a realiza achizitii.

Portofoliul de produse al Zentiva acopera o gama larga de arii terapeutice, dar se concentreaza asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.

Grupul Zentiva are peste 4.500 de angajati si detine unitati de productie in Cehia, Slovacia si Romania.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1082 ori