Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sanofi Aventis vrea sa preia un sfert din Zentiva Romania

Sanofi Aventis vrea sa preia un sfert din Zentiva Romania

Sanofi Aventis Europe, care detine indirect 74,91% din Zentiva Romania (SCD) lanseaza o oferta publica de preluare, prin care vrea sa cumpere celelalte 25,09% din actiuni pe care nu le detine, pentru suma totala de 73,23 milioane lei, a informat vineri compania farmaceutica, informeaza NewsIn.

Astfel, Sanofi Aventis vrea sa cumpere cele 104,62 milioane de actiuni Zentiva Romania pe care nu le detine la un pret de 0,70 lei/unitate.

Oferta a fost aprobata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si se va desfasura in perioada 12 august - 22 septembrie, urmand a fi intermediata de divizia de brokeraj a BRD SocGen.

Actionarul majoritar al Zentiva Romania a mentionat ca, daca dupa incheierea ofertei va ajunge sa detina peste 95% din capitalul companiei, va cere retragerea celorlalti eventuali actionari minoritari, urmand ca societatea sa fie delistata de la cota Bursei.

Compania farmaceutica Zentiva Romania si-a majorat usor profitul in primele trei luni din 2009, cu 7%, la 6,13 milioane lei (1,44 milioane euro), comparativ cu rezultatul consemnat in perioada similara din 2008, in contextul in care afacerile au sporit cu o treime.

Astfel, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 51,47 milioane lei (12,06 milioane euro) dupa primele trei luni din 2009, dupa ce in intervalul echivalent din 2008 se cifrau la 38,91 milioane lei.

Compania farmaceutica se asteapta ca profitul brut obtinut anul acesta sa scada cu o treime, la 20,6 milioane lei, fata de cel de anul trecut, asteptand totodata ca afacerile sale sa urce cu 3,2%, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari.

Zentiva Romania a fost contruita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. In anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. In 1998, actiunile societatii au inceput sa fie tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul SCD.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1224 ori