Si in farmacii, Sicomed devine Zentiva

Vineri, 17 Februarie 2006, ora 14:53
1449 citiri

Compania Zentiva, care a preluat la finele anului trecut Sicomed SA, este interesata de o noua achizitie pe piata romaneasca de produse farmaceutice, a declarat vineri in cadrul unei conferinte de presa Jiri Michal, presedinte al CA si Chief Executor Officer al firmei din Cehia.Jiri Michal a aratat ca, deocamdata, Zentiva se multumeste cu preluarea doar a unei companii romanesti, dar nu exclude ipoteza unei noi achizitii, atat in Romania, cat si in regiunea Europei de Sud-Est.

Una din companiile lansate la privatizare este Antibiotice SA Iasi. Pachetul majoritar de actiuni se afla in portofoliul Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului. Se estimeaza ca vanzarea companiei va fi facuta in vara acestui an, valoarea sa de piata fiind calculata la 130 milioane euro.

Presedintele CA a mai adaugat ca medicamentele care purtau marca Sicomed vor fi produse si comercializate in continuare sub marca Zentiva si vor fi aduse si cele pentru care Zentiva este cunoscuta in alte tari. Principalele piete ale companiei sunt Cehia, Slovacia, Romania avand o pozitie buna in Polonia, Rusia, Ucraian, Tarile Baltice.

Evenimentul de vineri a marcat lansarea de catre Zentiva N.V. a companiei Zentiva S.A., care a 'inghitit' Sicomed si isi propune sa contribuie la dezvoltarea asistentei primare, prin cresterea gradului de acces la tratamente moderne. Actul constitutiv al Sicomed a fost modificat, astfel incat sa poarte de aici incolo numele Zentiva.

Compania din Cehia detine 75% din Sicomed, dar intentioneaza sa preia intreg pachetul de actiuni. Restul de 25% se afla in posesia Fondului de investitii QVT Fund LP si a unor actionari minoritari.

Prin preluarea Sicomed, Zentiva a devenit lider pe piata de medicamente generice din Romania.

'Avem cea mai puternica forta de marketing si vanzari din Romania si urmarim lansarea, pana in anul 2009, a peste 20 de produse moderne, pentru tratamentul afectiunilor sistemului cardiovascular, sistemului nervos central, sistemului gastrointestinal si urinar, sistemului musculoscheletic, precum si produse destinate femeilor sau atenuarii durerilor', a declarat Mariana Wencz, Country Manager Zentiva SA.

Florin MARIN

AMOS News - Agentie independenta de presa