Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei

Duminica, 14 Aprilie 2024, ora 17:09
198 citiri
Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei
Producția de clorură de litiu a început la uzina minieră din Germania FOTO Google

Producția de „aur alb” a început la zăcământul care poate alimenta 500.000 de mașini electrice în fiecare an.

Apar vești bune pentru industria energetică din Europa, deoarece producția de litiu a început în Landau, Germania, într-un proiect considerat deosebit de important pentru lanțul de aprovizionare cu baterii pentru mașini electrice.

După cum a anunțat compania Vulcan Energy miercuri, 10 aprilie, producția de clorură de litiu a început la uzina minieră din Germania folosind energie geotermal. Acesta este un pas esențial către producția de hidroxid de litiu pentru baterii. 

Vulcan Energy a primit licențe pentru un teren din regiunea Valea Rinului Superior din Germania pentru a extrage saramură ultra-fierbinte bogată în litiu, din rezervoarele subterane, valorificând căldura pentru a genera electricitate, dar și extragerea litiului din saramură.

Compania a semnat deja acorduri pentru litiu cu producători de automobile precum Volkswagen și Stellantis și, conform primelor rezultate, proiectul său minier este foarte eficient.

Clorura de litiu pe care Vulcan o va exporta va fi transformată în hidroxid de litiu

(LiOH), la noua fabrică a companiei din Frankfurt, începând cu a doua jumătate a acestui an.

Totodată, obiectivul companiei este să producă 24.000 de tone de hidroxid de litiu pe an începând cu 2026, cantitate suficientă pentru 500.000 de vehicule electrice, după cum a declarat CEO-ul companiei, Cris Moreno.

Uniunea Europeană și-a stabilit ținte ambițioase pentru extracția, reciclarea și rafinarea litiului, cobaltului și a altor metale necesare pentru „tranziția sa verde”, dar, potrivit Reuters, lipsa fondurilor, costurile ridicate ale energiei și opoziția locală ar putea deturna oricare dintre planurile ei.

Cu toate acestea, guvernul german a creat un fond de investiții de 1,1 miliarde de euro pentru a stimula accesul țării la materii prime critice, care sunt necesare proiectelor de înaltă tehnologie și „proiectelor verzi”.

Analiștii consideră că investițiile germane în materii prime sunt deosebit de importante pentru țară, deoarece încearcă să-și reducă dependența de China, care domină sectorul.

...citeste mai departe despre "Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei" pe Ziare.com

Țara care a ieftinit telefoanele Apple pentru a face față concurenței unui alt gigant tehno
Țara care a ieftinit telefoanele Apple pentru a face față concurenței unui alt gigant tehno
Apple a lansat o campanie agresivă de discounturi pe site-ul său oficial Tmall din China, oferind reduceri de până la 2.300 de yuani (318 USD) la anumite modele de iPhone-uri, transmite...
Cresc vânzările Dacia în Europa. Câte mașini au fost înmatriculate într-o lună
Cresc vânzările Dacia în Europa. Câte mașini au fost înmatriculate într-o lună
Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în aprilie un avans de 12,6%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile s-a menţinut la 4,6%, potrivit informaţiilor...
#zacamant, #litiu, #Germania, #lovitura, #China , #Stiri Companii