YouTube nu-și lasă utilizatorii să se plictisească! Ce funcții urmează să fie introduse

Miercuri, 10 Aprilie 2024, ora 20:36
195 citiri
YouTube nu-și lasă utilizatorii să se plictisească! Ce funcții urmează să fie introduse
FOTO: YouTube

YouTube, platforma de streaming video deținută de Google, își propune să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin testarea unor noi funcționalități bazate pe inteligență artificială. Noile funcții vin cu scopul de a facilita accesul la secțiunile cele mai interesante ale videoclipurilor, fără a necesita navigarea manuală prin întregul conținut.

Conform informațiilor furnizate de echipa YouTube Creator, noua caracteristică este în prezent în faza de testare și este disponibilă exclusiv pentru un grup de utilizatori ai serviciului YouTube Premium din Statele Unite, scrie Android Authority.

Aceasta se bazează pe analiza comportamentului de vizionare al utilizatorilor și pe predicțiile inteligenței artificiale pentru a identifica și redirecționa automat vizualizarea către secțiunile videoclipurilor care prezintă cel mai mare interes.

Cum funcționează mecanismul testat de YouTube

Atunci când un utilizator dorește să omită o porțiune dintr-un videoclip care nu îl interesează, poate apăsa de două ori pe ecran pentru a activa funcția. Dacă videoclipul este eligibil, un buton special va apărea, permițând redirecționarea direct la secțiunea anticipată de algoritmul AI ca fiind de interes.

Actualizarea face parte dintr-o serie de eforturi recente ale YouTube de a-și moderniza platforma și de a o face mai atrăgătoare pentru utilizatori. Introducerea unei astfel de funcționalități ar putea încuraja mai mulți utilizatori să opteze pentru abonamentul Premium, având în vedere că, în prezent, pare să fie disponibilă exclusiv pentru această categorie.

Nu există încă detalii cu privire la posibila extindere a acestei funcții pentru toți utilizatorii YouTube sau dacă va rămâne o caracteristică exclusivă pentru cei cu abonament Premium. Totuși, o astfel de mișcare ar putea fi interpretată ca o apreciere față de utilizatorii platformei, în contextul în care compania a investit resurse considerabile pentru a combate utilizarea extensiilor de tip ad-block.

...citeste mai departe despre "YouTube nu-și lasă utilizatorii să se plictisească! Ce funcții urmează să fie introduse" pe Ziare.com

#YouTube, #Youtube Premium Romania, #abonamente , #Stiri Internet