Decizie majoră luată de YouTube. Ce se va întâmpla cu videoclipurile care ”idealizează caracteristicile fizice”

Vineri, 03 Noiembrie 2023, ora 09:56
0 citiri
Decizie majoră luată de YouTube. Ce se va întâmpla cu videoclipurile care ”idealizează caracteristicile fizice”
Peste 90% dintre americanii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani folosesc o reţea de socializare FOTO Pixabay

YouTube a anunţat joi că va restricţiona ”recomandările repetate” de videoclipuri care ar putea dăuna sănătăţii mintale a adolescenţilor, într-un moment în care metodele folosite de platformele digitale pentru a atrage tinerii sunt criticate de autorităţi, informează AFP.

Videoclipurile ”care compară caracteristici fizice şi le idealizează pe unele în detrimentul altora, care idealizează anumite niveluri de fitness sau greutăţi corporale” nu vor mai fi sugerate în mod repetat adolescenţilor, mai întâi în SUA şi apoi în alte ţări, anul viitor, se arată într-un comunicat al serviciului Google.

”Adolescenţii sunt mai predispuşi decât adulţii să îşi formeze o imagine negativă de sine atunci când văd mesaje repetate despre standarde ideale în conţinutul pe care îl consumă online”, a recunoscut James Beser, unul dintre responsabilii platformei.

Săptămâna trecută, peste patruzeci de state americane au lansat procese împotriva Meta, acuzând aplicaţiile sale Facebook şi Instagram că dăunează ”sănătăţii mintale şi fizice a tinerilor”.

Potrivit procurorilor generali, gigantul reţelelor de socializare atrage şi reţine atenţia tinerilor cu funcţii care creează dependenţă (cum ar fi videoclipuri scurte derulate fără a vedea trecerea timpului), ştiind că acel conţinut şi utilizarea prelungită a acestor aplicaţii provoacă ”daune considerabile” sănătăţii lor.

Acuzaţii similare au fost formulate împotriva TikTok, care a fost interzisă de mai multe organizaţii şi de statul Montana din motive geopolitice, dar şi pentru protejarea copiilor.

Până la 95% dintre americanii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani declară că folosesc o reţea de socializare, iar o treime dintre ei o folosesc ”aproape constant”, potrivit Pew Research Center.

În luna mai, Vivek Murthy, medicul chirurg general al SUA, a avertizat asupra "efectelor extrem de nocive" pe care le pot avea reţelele de socializare, considerând că acestea joacă un rol major în "criza naţională a sănătăţii mintale a tinerilor", în special a tinerelor fete, care sunt mai vulnerabile la riscurile de hărţuire cibernetică sau de tulburări alimentare.

YouTube a subliniat, de asemenea, măsurile deja în vigoare pentru a-i proteja pe adolescenţi, cum ar fi eliminarea conţinuturilor legate de incitare la ură, hărţuire sau tulburări alimentare.

Platforma intenţionează, de asemenea, să crească frecvenţa atenţionărilor de a lua pauze sau de a merge la culcare pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani.

...citeste mai departe despre "Decizie majoră luată de YouTube. Ce se va întâmpla cu videoclipurile care ”idealizează caracteristicile fizice”" pe Ziare.com

#YouTube, #videoclipuri, #restrictii, #adolescenti, #caracteristici fizice, #sanatate mintala , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9732 RON

0.0024

1 USD = 4.7413 RON

0.0081
  1. S-a aflat cine a atacat luni sistemele critice ale Grupului Electrica. Anunțul făcut de Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică
  2. Europa se ciocnește cu Trump: Oamenii președintelui îl împing de la spate să intervină brutal
  3. Meta donează un milion de dolari pentru a se „pune bine” cu Trump. Ce cadou a mai primit preşedintele ales al SUA de la Zuckerberg
  4. Facebook, Whatsapp și Instagram au picat în mai multe țări, printre care și Romnia. Sunt peste 100.000 de reclamații
  5. CNA va monitoriza dezinformările și mesajele care instigă la ură de pe TikTok, Facebook și X
  6. România va produce semiconductori de ultimă generație. Contractul de 130 de milioane de euro semnat cu UE
  7. Atac cibernetic la Grupul Electrica. Avertisment cu privire la posibile mesaje suspecte primite de clienți
  8. Motivele invocate de cei 800.000 de români care nu folosesc internetul. Unii se tem că le-ar putea fi afectată sănătatea
  9. Atenție la SMS-urile pe care le primiți! Cum pot fi furate datele personale pornind de la un mesaj care oferă "job-uri online"
  10. Atenție la SMS-uri care cer actualizarea datelor de la bancă! Este o nouă tentativa de fraudă online, avertizează DNSC