Wizz Air si-a inaugurat a doua baza in Romania, la Cluj-Napoca

Joi, 15 Mai 2008, ora 12:52
1061 citiri
Wizz Air si-a inaugurat a doua baza in Romania, la Cluj-Napoca

Compania aeriana low-cost Wizz Air si-a inaugurat, joi, pe Aeroportul International Cluj-Napoca, a doua baza operationala din Romania, dupa cea de pe aeroportul bucurestean Baneasa.Baza va avea 30 de angajati, iar aeronava care va stationa aici este model Airbus A320, cu o capacitate de 180 de locuri si este noua, a precizat directorul operational Wizz Air, Luke Farajallah.


"Evenimentele de astazi marcheaza construirea celui de-al doilea pilon de sustinere a planurilor de dezvoltare ale companiei noastre in Romania. Preturile mici si serviciile de calitate pe care le oferim continua sa atraga un numar de pasageri in permanenta crestere, obiectivul nostru pentru anul in curs fiind acela de a transporta 300.000 de pasageri din si inspre Cluj-Napoca", a afirmat Farajalaht in cadrul unei conferinte de presa.


Compania aeriana a anuntat si introducerea a doua noi curse externe, spre Milano (Bergamo) si spre Valencia, care vor avea o frecventa de trei ori pe saptamana. In plus, oficialul Wizz Air a declarat ca, cel tarziu la inceputul anului viitor, firma spera sa anunte si alte destinatii noi.


Compania aeriana ofera de pe Aeroportul International Cluj-Napoca 25 de zboruri pe saptamana, pe sapte rute interne si externe (de patru ori pe saptamana cu destinatia Bucuresti, Roma, Barcelona si Londra, iar de trei ori pe saptamana spre Dortmund, Valencia si Milano), iar gradul de ocupare al aeronavelor este de 80-85%.


Totodata, Wizz Air planuieste sa achizitioneze, pana in 2014, cate noua aeronave pe an, ajungand la 42 de aeronave, iar o parte din acestea vor ajunge si la bazele din Romania.


Compania spera sa transporte anul acesta un milion de pasageri din si inspre Romania, adica dublu fata de anul trecut.


Baza de la Cluj-Napoca cea de-a doua baza operationala detinuta in Romania si a opta din regiune. Wizz Air mai are baze operationale in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania (Bucuresti Baneasa) si, in luna iulie, vor inaugura o noua baza in Ucraina.


In 2008, compania spera sa transporte 6,2 milioane de pasageri, fata de 2,4 milioane cat a transportat anul trecut. Momentan Wizz Air are 100 de rute in Europa si 700 de angajati.