Trei companii aeriene sunt interesate sa opereze pe Aeroportul Timisoara

Miercuri, 21 Mai 2008, ora 13:16
1208 citiri
Trei companii aeriene sunt interesate sa opereze pe Aeroportul Timisoara

Trei companii aeriene, doua din Spania si una din Marea Britanie, s-au aratat interesate sa deschida noi zboruri din Timisoara, potrivit reprezentantilor aeroportului.

Potrivit unui comunicat de presa remis de reprezentantii Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara (AIT), companiile CLICKAIR (Spania), Easy Jet (Marea Britanie) dar si British Airways (Marea Britanie) au avut intalniri cu conducerea Aeroportului. Discutiile s-au purtat in cadrul celei de-a treia editii a conferintei regionale "Routes Europa". Peste 500 de operatori aerieni si reprezentanti ai mai multor aeroporturi au participat la aceasta intalnire.


"Daca Easy Jet si British Airways vor sa opereze pe relatia Timisoara- Londra, compania spaniola a propus un zbor intre Timisoara si Barcelona. British Airways a solicitat special intalnirea cu reprezentantii AIT fiind interesata de deschiderea de noi curse aeriene in zona est europeana, Romania si in mod particular, Timisoara oferind un potential deosebit de afaceri care dupa aderarea la Uniunea Europeana, prezinta un tot mai mare interes si atractie. Reprezentantii AIT au mai avut discutii si cu companiile Wizz Air (Ungaria), Lot Polish Airlines (Polonia) si Aegean Airlines (Grecia), operatori interesati sa afle posibilitatile si conditiile de operare pe aeroportul din Timisoara", transmite Biroul de Relatii Publice al AIT, printr-un comunicat de presa remis NewsIn.


Potrivit sursei citate, reprezentantii LOT au confirmat faptul ca dupa Bucuresti se doreste introducerea de noi destinatii in Romania, vizat in primul rand fiind Aeroportul din Timisoara.

"Compania low cost Wizz Air doreste operarea pe aeroportul Timisoara, care se situeaza in top intre primele cinci destinatii dorite de catre compania aeriana. Intentia este de formare a unei mici baze de operare (2-3 aeronave) si deschiderea in acelasi timp a mai multor rute", se mai arata in comunicatul de presa.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...