Programele turistice sociale, luxul la pret redus

Miercuri, 24 August 2011, ora 14:42
2539 citiri
Programele turistice sociale, luxul la pret redus

Programele sociale ii ajuta pe seniori sa se bucure de o vacanta relaxanta, departe de stresul zilnic, la preturi mai mult decat avantajoase. In plus, daca isi doresc sa plece in concediu cu o ruda mai tanara, au posibilitatea de a face acest lucru, mai ales ca agentiile de turism chiar ii incurajeaza.

Singura conditie pe care o impun touroperatorii este ca minim una dintre  persoanele care achizitioneaza un astfel de pachet turistic sa aiba cel putin 55 de ani.

Spre exemplu, poate fi un cuplu, sot si sotie, iar unul dintre ei sa fii implinit 55 de ani. Sau poate fi bunica cu nepotelul, ori doi tineri cu unul dintre parinti.

Cea mai cautata destinatie din Cipru este Larnaca. De exemplu, o vacanta de 8 zile, cu pensiune completa, cu toate taxele incluse si cu transport cu avionul costa 349 de euro, pentru o persoana.

Cazarea se face intr-un hotel clasificat la 3 sau 4 stele. In tarif sunt incluse si 2 excursii de o jumatate de zi, fiecare, asistenta turistica oferita de un ghid roman, pe toata durata sejurului si in excursiile optionale.

De mentionat este faptul ca la masa, turistii nu trebuie sa achite pretul apei si al vinului, intrucat acesta este inclus in pret.

Pe de alta parte, printre serviciile neincluse in tariful pachetului turistic se numara asigurarea medicala, asigurarea storno si toate excursiile optionale.

Prima plecare din luna septembrie este programata pe 28, in timp ce in octombrie datele de plecare sunt: 5, 12, 19 si 26.  In noiembrie datele sunt 2,9 16, 23 si 30.

Daca vrei sa petreci vacanta de iarna in Cipru, renumit pentru vremea calda si insorita mereu, poti cumpara un program social pentru luna decembrie. Ai de ales intre 7, 14, 21 si 28.

Pentru plecarea din 21 decembrie se aplica un supliment de 55 de euro, inclusiv cina de Craciun. Acelasi lucru se intampla si pentru plecarea din 28 decembrie va trebui sa platesti, in plus, 138 de euro, inclusiv cina de Revelion.

Pentru un hotel de trei stele, un sejur de 7 nopti costa 349 de euro/persoana, in timp ce pentru 14 nopti vei plati 565 de euro, iar pentru 21 de nopti vei achita 773 de euro.

La un hotel clasificat la 4 stele, tariful urca la 378 de euro, pentru 7 nopti, 599 de euro, pentru 14 nopti si 799 de euro pentru 21 de nopti.

In schimb, daca vrei sa eviti aglomeratia de sarbatori, ai putea veni in ianuarie, pe 4, 11, 18 sau 25.

In februarie sunt programate cinci plecari (1,8, 15, 22 si 29), in timp ce in martie si aprilie doar patru. In martie poti alege intre datele 7, 14, 21 si 28, in timp ce pentru luna aprilie ai de ales intre 4, 11, 18 si 25.

In ceea ce priveste programele sociale pentru Spania, cele mai cautate statiuni sunt Costa del Sol, Costa Del Azahar si Mallorca.

In Costa del Sol poti petrece o vacanta de 8 zile, la un hotel clasificat la 4 stele, pentru care vei plati 445 de euro.

Tariful include biletul de avion Bucuresti-Baneasa-Barcelona si retur, cu compania aeriana Wizz Air, taxele de aeroport, bagajul de cala, transferul de la aeroport la hotel si retur, cu un insotitor roman, sapte nopti de cazare cu pensiune completa, inclusiv un pahar de vin si unul de apa la masa si o excursie de o zi, in Barcelona, cu ghid vorbitor de limba romana.

Pretul nu include, insa, asigurarea medicala si cea storno.

Hotelurile incluse in program sun Augusta Club si Luna Club, ambele de patru stele. Plecarile sunt programate pe 17 si 24 septembrie, 1, 8, 15 si 22 octombrie, in cazul primului hotel. Pentru Luna Club, datele de cazare sunt programate pe 20 si 27 septembrie, respectiv 4, 11, 18 si 25 octombrie.

Albena a lansat propriu program „Turism pentru seniori”.

Perioada de valabilitate este cuprinsa intre 4 septembrie – 25 octombrie, iar pretul este de 239 de euro, pentru o persoana, la un hotel de 4 stele, in regim de masa ultra all inclusive. Daca vrei sa platesti mai putin, te poti caza la un hotel de 3 stele, pentru aceleasi conditii, unde vei plati 170 de euro.

In ambele tarife sunt incluse cate 2 excursii si un pachet de tratamente SPA.

Pachetul turistic standard include 7 nopti, dar pot fi alese si pachete multiplu de 7: 14 respectiv 21 de nopti. In acest caz, pretul se dubleaza sau se tripleaza.

Tarifele pornesc de la 170 de euro per persoana pentru 7 nopti, la 3 stele cu demipensiune, si ajung pana la 239 de euro per persoana la 4 stele ultra all inclusive. In cadrul programului senior sunt incluse 7 hoteluri din Albena, de 4 si 3 stele.

In ciuda pretului accesibil si a facilitatilor incluse in tarif, pachetele pentru seniori au si un inconvenient, mai mult sau mai putin deranjant.

Turistii care apeleaza la un astfel de program sunt obligati sa aleaga perioada de petrecere a concediului in functie de datele valabile impuse de agentii. In marea majoritate a cazurilor, ofertele sunt valabile din septembrie pana in aprilie 2012.

Articol de Alexandra Grigore

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#program turistic social, #turisti, #vacanta , #stiri Wizz Air