Investitia Wizz Air in Romania a atins aproximativ un miliard de dolari

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 13:03
1683 citiri
Investitia Wizz Air in Romania a atins aproximativ un miliard de dolari
Sursa foto: Wizz-air.ro

Wizz Air va adauga a saptea aeronava Airbus 320 flotei sale din Bucuresti, investitia totala a companiei pe piata din Romania ajungand la circa un miliard de dolari, de la inceperea operatiunilor pe piata locala, a anuntat, miercuri, Gyorgy Abran, director comercial Wizz Air.

Noua aeronava va incepe sa opereze din 4 iulie si va avea 19 zboruri saptamanale suplimentare pe rutele deja existente si va fi prima aeronava alocata bazelor din Romania echipata cu sistemul pentru varful aripilor Sharklet, de economisire a combustibilului.

"Vom introduce o a saptea aeronava la baza din Bucuresti, ceea ce ne va ajuta sa crestem frecventa zborurilor pe anumite rute - cheie. Aceasta aeronava va veni odata cu 4 iulie. Toate aceste rute sunt esentiale pentru reteaua noastra, iar toate segmentele de clienti folosesc aceste rute.

Chiar si clientii de business vor gasi aceste rute mai atractive, pentru ca un serviciu zilnic sau chiar cu o frecventa mai mare decat una zilnica atrage intotdeauna clientii de business. Plus ca sunt destinatii catre litoral, de vara, care sunt atractive si pentru turisti", a spus Abran, intr-o conferinta de presa.

Tinta Wizz Air pe 2013: 3,3 milioane de pasageri romani

Potrivit acestuia, frecventele zborurilor vor creste, iar prin noua investitie vor fi transportati in plus 300.000 de pasageri in primul an.

Reprezentantul companiei a adaugat ca Wizz Air isi propune pentru 2013 sa transporte un total de 3,3 milioane de pasageri din Romania, iar 1,8 milioane doar din Bucuresti.

"Cu 12 aeronave alocate celor patru baze romanesti, Wizz Air estimeaza sa transporte peste 3,3 milioane de pasageri in acest an, din care 1,8 milioane doar de pe aeroportul Otopeni. Volumul de pasageri a crescut in Romania, si din Bucuresti, mai mult decat media celorlalte rute. Aceasta situatie a fost valabila si in anii anteriori, dar tendinta continua", a subliniat el.

Gyorgy Abran a reamintit faptul ca, la finele anului trecut, compania a anuntat operarea unor rute noi catre Alghero, Geneva si Sardinia, acesta urmand sa intre in operare in luna mai.

"Am anuntat noi rute catre Girona si Perugia, iar ulterior catre Tel Aviv si Dubai, ceea ce arata ca exista un portofoliu foarte mare de destinatii pe care il deservim din Bucuresti in 2013. Acest lucru este reflectat in investitiile noastre si in locurile de munca pe care le-am creat, dar si in faptul ca am devenit compania aeriana preferata a Romaniei - si pot spune asta cu toata increderea, pentru ca cifrele arata ca suntem cea mai mare companie aeriana din Romania. (...) Oricare ar fi dinamica pietei, noi vom ramane aici si vom continua sa ne deservim clientii si sa crestem in continuare", a conchis Abran.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low-fare, low-cost din Europa Centrala si de Est si opereaza o flota de 43 de aeronave Airbus A320 de la 16 baze, 270 de rute facand legatura cu 94 de destinatii din 33 de tari.

Potrivit reprezentantilor companiei, aeroflota Wizz Air este cea mai noua si cea mai curata din Europa, punandu-se foarte mult accentul pe reducerea emisiilor de carbon. Varsta medie a aeronavelor noastre este de 3,5 ani, ceea ce ajuta la reducerea emisiilor si la asigurarea unei mai mari fiabilitati aeronavelor.

In Romania, Wizz Air opereaza, in prezent, 63 de rute nationale si internationale.

Compania a fost preferata de 13,5 milioane de pasageri, in 2013.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#investitii Wizz Air Romania, #rezultate Wizz Air Romania, #companii aeriene Romania, #zboruri Romania , #Investitii