Windows fără licență? Microsoft se pregătește să introducă o serie de restricționări

Miercuri, 15 Mai 2024, ora 20:43
206 citiri
Windows fără licență? Microsoft se pregătește să introducă o serie de restricționări
FOTO: GSMArena

Microsoft intenționează să impună noi restricții pentru utilizatorii care nu dețin o licență Windows originală. Mai exact, aceștia nu vor mai putea bloca reclamele din Start Menu, dezactiva Windows Copilot sau ajusta anumite setări din browserul Edge.

În prezent, mulți utilizatori sunt obișnuiți cu mesajul „You need to activate Windows before you can personalize your PC” afișat permanent pe ecranul lor. Cu toate acestea, Microsoft dorește să taxeze utilizatorii care nu plătesc pentru licențele Windows, transformând sistemul de operare într-un serviciu cu reclame care nu pot fi dezactivate.

Astfel, vor fi impuse și alte restricții pentru a garanta colectarea de informații despre utilizatori, pe care Microsoft le poate vinde partenerilor de publicitate.

Browserul Edge este următoarea țintă a companiei

Microsoft testează deja „Copilot Ads”, care arată utilizatorilor cum poate lucra Copilot cu diferite părți ale browserului. În cazul în care acest experiment cu versiunea Edge Canary va avea succes, Microsoft ar putea oficializa reclamele în Edge, similar cu cele din Start Menu. Mai mult, utilizatorii care nu pot demonstra că folosesc o licență Windows nu vor putea dezactiva aceste reclame.

Microsoft experimentează de ceva timp cu extinderea restricțiilor de tip „Settings block”. Aceste măsuri au trecut neobservate deoarece majoritatea utilizatorilor care ar putea raporta problemele nu folosesc copii Windows neactivate suficient de mult timp pentru ca limitările să devină evidente.

În Edge Canary, un parametru numit „msEdgeLockSettingsInNonActivatedOS” a fost recent descoperit în codul aplicației. Pe lângă reclamele persistente, utilizatorii vor avea și mai puține opțiuni de personalizare a interfeței Microsoft Edge.

...citeste mai departe despre "Windows fără licență? Microsoft se pregătește să introducă o serie de restricționări" pe Ziare.com

Microsoft introduce funcția advanced paste în Windows 11. Cum funcționează
Microsoft introduce funcția advanced paste în Windows 11. Cum funcționează
Microsoft a anunțat adăugarea unei noi funcții denumite Advanced Paste în sistemul de operare Windows 11. Această funcție reprezintă o versiune avansată de copy/paste, asistată de...
Microsoft lansează funcția Windows Recall, bazată pe inteligență artificială. Ce știe să facă
Microsoft lansează funcția Windows Recall, bazată pe inteligență artificială. Ce știe să facă
Microsoft a introdus funcția Windows Recall, destinată utilizatorilor de Windows 11. Aceasta utilizează inteligența artificială pentru a ajuta utilizatorii să regăsească activitățile...
#Windows, #reclame, #Microsoft , #Stiri Internet