Lansarea Wi-Fi 7: O revoluție în conectivitate. Cu ce beneficii vine

Miercuri, 22 Mai 2024, ora 00:13
291 citiri
Lansarea Wi-Fi 7: O revoluție în conectivitate. Cu ce beneficii vine
FOTO: GSMArena

În cadrul evenimentului CES 2024, Wi-Fi Alliance a anunțat oficial lansarea Wi-Fi 7, promițând performanțe de până la patru ori mai rapide decât versiunea anterioară, Wi-Fi 6E. Noul standard, cunoscut și sub denumirea de IEEE 802.11be, aduce îmbunătățiri semnificative.

Wi-Fi 7 susține viteze de până la 40Gbps, în comparație cu vitezele maxime de 10Gbps oferite de rețelele Wi-Fi 6E. Pentru a beneficia de aceste viteze impresionante, atât routerul cât și dispozitivele conectate trebuie să suporte tehnologia Wi-Fi 7.

Una dintre cele mai notabile îmbunătățiri aduse de Wi-Fi 7 este Operațiunea Multi-Link (MLO), care reduce latența și îmbunătățește stabilitatea rețelei. Aceasta permite dispozitivelor să transmită simultan date pe mai multe benzi de frecvență, asigurând o conexiune mai robustă.

Wi-Fi 7 oferă suport pentru o lățime de bandă a canalului mai largă, crescând debitul rețelei. Utilizatorii vor beneficia de o lățime de bandă de 320MHz, dublu față de cea oferită de rețelele Wi-Fi 6E. Aceasta îmbunătățire contribuie la reducerea congestiei rețelei, o problemă frecventă în rețelele Wi-Fi mai vechi.

4K Quadrature Amplitude Modulation (QAM)

Wi-Fi 7 introduce și tehnologia 4K QAM, care permite rate de transfer de date cu până la 20% mai rapide. În timp ce Wi-Fi 6 și Wi-Fi 6E suportă 1024-QAM, Wi-Fi 7 îmbunătățește semnificativ performanța cu 4K QAM.

Deși au fost prezentate noi routere compatibile Wi-Fi 7 la CES 2024, va dura ceva timp până când dispozitivele compatibile vor fi disponibile pe piață. Unele dispozitive, inclusiv cele cu procesor Snapdragon 8 Gen 3 și cele mai recente cipuri Intel Core Ultra din generația a 14-a, sunt deja pregătite pentru Wi-Fi 7.

Se așteaptă ca Apple să introducă suport pentru Wi-Fi 7 în dispozitivele sale ce urmează să fie lansate în acest an, inclusiv iPhone 16 Pro, echipat cu noul procesor. Conform estimărilor Wi-Fi Alliance, peste 233 de milioane de dispozitive compatibile Wi-Fi 7 vor intra pe piață în acest an.

...citeste mai departe despre "Lansarea Wi-Fi 7: O revoluție în conectivitate. Cu ce beneficii vine" pe Ziare.com

#WiFi, #Internet, #conexiune , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. AMD a lansat noua familie de procesoare Ryzen 9000 la Computex 2024
  6. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  7. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  8. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose