UltraViolet - o noua alianta media-tech ce permite vizionarea filmelor oriunde, oricand

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 17:02
1315 citiri
UltraViolet - o noua alianta media-tech ce permite vizionarea filmelor oriunde, oricand

Mai multe nume mari din industriile media si tehnologie au lansat, marti, proiectul UltraViolet, care permite consumatorilor sa vizioneze filme si programe de televiziune oriunde, pe orice tip de suport, in orice moment, informeaza AFP, precizeaza Mediafax.

Consortiul Digital Entertainment Content Ecosystem (DECE), care aduna 60 de companii, de la IBM si Microsoft la studiourile NBC Universal, Paramount si Warner Bros., trecand prin distribuitori si operatori de cablu precum Best Buy si Comcast, va anunta la sfarsitul acestui an modalitatile prin care poate fi accesat noul sistem.

Principiul este de a permite consumatorilor "sa creeze un cont personal gratuit", a explicat DECE intr-un comunicat publicat marti.

"Dupa ce a fost creat, acest cont permite accesul la toate programele UltraViolet, indiferent de unde au fost cumparate", se mai spune in comunicat.

Venind in completarea pietei suporturilor fizice, a DVD-urilor si discurilor Blu-Ray, "UltraViolet va permite vizionarea programelor digitale pe suporturi multiple, pe televizoare conectate la internet, computere, console de joc, telefoane mobile, tablete informatice, usor si continuu", potrivit DECE.

Initiativa nu beneficiaza insa de sprijinul unor mari nume din sectorul de divertisment digital precum Apple, Amazon si Disney.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UltraViolet vizionare filme acces programe , #stiri Warner Bros