Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

''Apocalypto'' a debutat pe primul loc in boxoffice-ul nord-american

''Apocalypto'' a debutat pe primul loc in boxoffice-ul nord-american

Mel Gibson demonstreaza ca in pofida incidentului cand aflat sub influenta bauturilor alcoolice a facut anumite remarci antisemite, continua sa aiba priza la public, ultimul sau film realizat din postura de regizor, 'Apocalypto', o poveste sangeroasa despre apusul civilizatiei mayase, debutand pe primul loc in boxoffice-ul nord-american, informeaza luni Associated Press receptionata de Rompres.

'Apocalypto', un film realizat de studiourile Disney si filmat in chiar limba mayasilor, a obtinut incasari de 14,2 milioane de dolari, o suma modesta comparativ cu ultimul blockbuster semnat de Mel Gibson, 'The Passion of Christ' ce a inregistrat in primul weekend de la lansare incasari de 83,8 milioane de dolari (si a adus incasari de 370 de milioane de dolari pe perioada in care a fost prezentat in cinematografele americane), dar suficienta pentru a se instala confortabil pe primul loc in topul boxoffice.

'Filmul constituie fara nici o indoiala un succes la propriul sau nivel. Cred ca toata lumea a fost surprinsa ca a debutat pe primul loc. Acum doua luni nimeni nu ar fi pariat pe acest succes', a comentat Chuck Viane, seful departamentului de distributie al studiourilor Disney, mai ales in contextul in care din distributia peliculei nu se remarca absolut nici un actor cunoscut, iar unele secvente sunt de o brutalitate poate exacerbata, prezentand decapitari sau inimi smulse din piept.

Pe locul doi s-a plasat comedia romantica 'The Holiday' a studiourilor Sony cu incasari de 13,5 milioane de dolari. Regizat de Nancy Meyers, acest film propune cinefililor o distributie din care fac parte staruri de prim rang de la Hollywood precum Cameron Diaz, Kate Winslet, Jack Black si Jude Law. Filmul prezinta intamplarile a doua femei, una britanica si una americana ce pornesc in vacanta in cautarea dragostei.

Locul trei a fost ocupat de animatia 'Happy Feet' cu incasari de 12,7 milioane de dolari, filmul despre pinguinii dansatori continuand sa-si mentina suprematia in propriul sau 'razboi' cu pelicula 'Casino Royale' plasata pe locul patru cu incasari de 8,8 milioane de dolari.

Pe locul cinci intalnim o noua lansare - thrillerul 'Blood Diamond' al studiourilor The Warner Bros. in care pot fi urmariti Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly si Djimon Hounsou. 'Blood Diamond' a inregistrat incasari de 8,5 milioane de dolari. Actiunea acestui film se petrece in Sierra Leone pe fundalul sangerosului razboi civil din 1990, iar Lenardo DiCaprio joaca rolul unui mercenar aflat pe urmele unui diamant rar.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 806 ori