Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

5 greseli grave comise de Yahoo

5 greseli grave comise de Yahoo
Yahoo este constant criticata de catre analistii din Silicon Valley, unde se confrunta cu imaginea unei firme surclasate de Google in competitia pentru controlul internetului.


Totusi, Yahoo are unii dintre cei mai inteligenti si competenti angajati din lume, iar acestia merita cu siguranta o sansa de  a-si exprima punctul de vedere. Angajatii portalului Web au dezvaluit cateva dintre problemele pe care le are gigantului web. 1. Abandonarea proiectelor Conform  propriilor angajati, Yahoo abunda in proiecte anuntate si promovate cu fast, dar eliminate fie doar dupa cateva luni, fie cativa ani mai tarziu.  
2. Ratarea intelegerii cu Google Express 
Yahoo a avut ocazia sa achizitioneze motorul de cautare
Google, in 2002. Directorul executiv de atunci, Terry Semel a renuntat dupa ce negocierile au ajuns la 5 miliarde dolari. Acum, privind retrospectiv, abandonarea acestui proiect  a fost desigur, o mare greseala. Niciun salariat Yahoo nu a vrut sa comenteze ratarea intelegerii.  3. Angajarea lui Terry Semel Potrivit specialistilor chestionati de Forbes, o alta mare greseala comisa de compania IT a fost alegerea lui Terry Semel pentru functia de chief executive  la Yahoo. Semel ocupase inainte postul de director la studiourile Warner Bros.Analizand prestatia si rezultatele obtinute de gigantul web dupa angajarea lui Semel, s-a constat ca acesta nu a schimbat nimic in structura companiei si ca doar a profitat de munca managerilor anteriori. De altfel, Terry Semel s-a impotrivit achizitionarii Google. 
4. Pierderea parteneriatului cu DoubleClick 

Un parteneriat care ar fi putut genera profit ar fi fost intelegerea cu DoubleClick. Aceasta,  o firma specializata in publicitatea online, promovata prin anunturi, a sustinut, din punct de vedere financiar,  pentru multa vreme Yahoo in competitia cu Google. Dar Yahoo nu a actionat suficient de repede in achizionarea retelei DoubleClick, cedand in fata gigantului motor de cautare. 
5
. Colaborarea deficitara cu Steve Ballmer, Directorul Executiv Microsoft Cu toate acestea, poate cea mai mare greseala pe care au facut-o cei de la Yahoo a fost proasta gestionare a scandalului generat de oferta Microsoft. La inceputul anului, compania fondata de Bill Gates a vrut sa cumpere gigantul de internet, pentru 44,6 miliarde dolari, conform datelor publicate.  Drept rezultat,  reprezentantii  Yahoo au sifonat imaginea firmei, iar Carl Icahn, recunoscut ca un afacerist dur si totodata ‘’salvator al companiilor ‘’ a preluat 3 fotolii in consiliul director de la Yahoo.   Criticii au gasit un singur cuvant care sa cumuleze toate aceste greseli, si anume: nehotarare.  Un singur angajat nu s-a sfiit sa comenteze toate problemele din corporatie, si a declarat, fiind citat de Forbes ca,  in clipa in care cineva spune despre cultura ca e indecisa, atunci se face de fapt referire la oamenii cu functii mai inalte. Mai mult, salariatul a subliniat ca toti lucratorii de la Yahoo fac eforturi pentru a schimba situatia si pentru a imbunatati toate serviciile companiei. Cativa salariati au dat vina pe contextul financiar actual si probleme macroecomice. Altii au acuzat competitia dintre branduri mai noi si mai ‘’proaspete ‘’, cum ar fi MySpace, sau chiar rivalul Google. Au existat, printre angajatii Yahoo chestionati de jurnalistii Forbes, si oameni care sa argumenteze ca  firma IT inca poate face fata pe piata. “Suntem competitivi, spune un salariat, citat de aceeasi revista americana, mai ales datorita serviciului de posta electronica si celui financiar.” De altfel, spre deosebire de banci si de producatorii de masini,  probabil ca nimeni  de la Yahoo nu va cere guvernului fonduri sau injectii de capital, asadar compania continua sa infrunte atat criza financiara cat si concurenta.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1754 ori