Ce joburi au avut Buffett si Bloomberg inainte de a deveni miliardari

Miercuri, 22 August 2012, ora 10:20
1865 citiri
Ce joburi au avut Buffett si Bloomberg inainte de a deveni miliardari

Inainte de a deveni miliardari, unele dintre cele mai mari nume de pe Wall Street au avut slujbe cat se poate de normale. Vanzator de ziare, caddy pe un teren de golf sau salvamar la piscina, sunt cateva dintre joburile pe care le-au avut sefii unora dintre cele mai mari institutii financiare din lume.

Business Insider a realizat o lista cu primele slujbe ale celor mai cunoscuti oameni de pe Wall Street.

Warren Buffett

Cand avea sase ani, Buffett mergea din usa in usa si vindea guma, reviste, ziare sau Coca-Cola.

"Oracolul din Omaha este presedintele si CEO al Berkshire Hathaway si este considerat a fi unul dintre cei mai de succes investitori. Conform Forbes, Buffett are o avere de 44 miliarde de dolari.

Lloyd Blankfein

Presedintele Goldman Sachs a crescut in Brooklyn, unde, pentru a castiga bani, vindea produse pe stadion sau lucra ca salvamar.

Acum, Blankfein castiga suficient de bine pentru a fi considerat unul dintre cei mai bine platiti bancheri. Doar in 2011, el a primit din partea bancii 16,1 milioane de dolari.

Michael Bloomberg

Primarul din New York City, Michael Bloomberg, a lucrat ca valet pentru a se intretine pe perioada facultatii.

Intre 1966 si 1981, Bloomberg a lucrat pentru banca de investitii Salomon Brothers. Dupa ce a parasit institutia, primarul New York-ului si-a deschis propria companie de IT, care a devenit acum imperiul media Bloomberg LP.

Conform Forbes, Bloomberg are o avere estimata la 22 miliarde de dolari.

John Stumpf

Stumpf este CEO al Wells Fargo & Co, companie financiara la care lucreaza de 30 de ani. Prima sa slujba a fost insa de brutar, in mare parte din cauza notelor proaste pe care le-a avut in scoala.

Acum, Stumpf este platit foarte bine, doar in 2011 el castigand 19,8 milioane de dolari.

Ray Dalio

Dalio a fost numit, anul acesta, unul dintre cei mai influenti oameni din lume, de revista Time.

Cand avea doar 12 ani, fondatorul companiei de investitii Bridgewater Associates lucra pe un teren de golf frecventat de bancheri de pe Wall Street. Cu banii castigati de aici, el si-a cumparat primele actiuni.

Astazi, Dalio este considerat a fi unul dintre cei mai de succes manageri de fonduri de investitii din lume. Averea sa estimata se ridica la 10 miliarde de dolari.

#joburi miliardari Wall Street, #locuri munca miliardari Wall Street , #Cariera