Milionarii, de acord cu Buffet. Vor taxe mai mari, dar nu pentru ei

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 21:48
1787 citiri
Milionarii, de acord cu Buffet. Vor taxe mai mari, dar nu pentru ei
Warren Buffett

Milionarii americani sustin parerea lui Warren Buffett ca cei mai bogati ar trebui sa plateasca taxe mai mari, doar ca nu vor sa fie ei aceia.

Aproximativ 71 procente dintre milionarii intervievati in cadrul unui sondaj au declarat ca sunt de acord cu Buffett, presedintele Berkshire Hathaway si unul dintre cei mai bogati oameni ai Americii. Conform acestuia, cei mai bogati oameni de afaceri ar trebui sa plateasca mai multe taxe si sa dea mai multi bani pentru cauze umanitare, scrie Bloomberg.

Procentul ii include si pe cei 49% care au sustinut ca sunt de acord cu ce spune Buffett, doar ca nu ar vrea ca acest lucru sa li se aplice lor personal, pentru ca "nu fac parte din aceeasi liga".

Cei 555 de respondenti, fiecare cu portofolii de investitii de peste 1 milion de dolari, excluzand domeniul imobiliar, ar putea spune ca "nu se considera foarte bogati, in comparatie cu Buffett", a declarat Bruce Bickel, presedinte al PNC Wealth Management.

Buffett, 81 de ani, se afla pe locul 3 in topul celor mai bogate persoane, conform revistei Forbes. El a cerut Congresului american sa mareasca taxele pentru familiile care castiga peste 1 milion de dolari. Alaturi de Bill Gates, tanarul Mark Zuckerberg si alti oameni de afaceri bogati, a facut un pact prin care se angajeaza sa doneze peste jumatate din venitul sau in scop umanitar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#taxare bogati SUA, #plan taxare Buffett, #warren buffett berkshire hathaway , #Avere