Berlusconi a stiut cum sa isi creasca averea mai repede decat Warren Buffet

Vineri, 09 August 2013, ora 12:35
1723 citiri
Berlusconi a stiut cum sa isi creasca averea mai repede decat Warren Buffet

Averea lui Silvio Berlsconi, controversat politician si om de afaceri italian, a crescut de la inceputul anului cu 26%, la 7,6 miliarde de dolari, mai rapid decat a reusit sa-si sporeasca activele miliardarul american Warren Buffett.

Berlusconi, 76 de ani, a reusit sa-si creasca averea cu 1,5 miliarde de dolari, chiar daca a primit incepand din ianuarie mai multe condamnari in procesele penale in care este judecat, potrivit Bloomberg.

Senatorul italian se situeaza in acest an pe pozitia a 33-a in topul celor mai bogati 200 de oameni din lume calculat dupa cresterea procentuala a averii.

Buffett, cu o crestere a averii de 25,7%, la 60,2 miliarde de dolari, se situeaza cu doua locuri mai jos decat Berlusconi.

Avansul averii miliardarului italian a fost sustinut de evolutia pe bursa a doua dintre companiile importante pe care le controleaza. Astfel, cotatia asiguratorului Mediolanum a urcat cu 53%, iar cea a companiei Mediaset de peste doua ori.

"Sunt considerat cel mai bun antreprenor italian de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, de catre toata lumea, in toate clasificarile. Poti numi pe altcineva?", a declarat Berlusconi intr-un interviu acordat in februarie postului RAI.

Leonardo Del Vecchio, fondatorul companiei Luxottica, a inregistrat de la inceputul anului o crestere a averii de 30%, la 19 miliarde de dolari, noteaza Bloomberg. Averea lui Michele Ferrero, cel mai bogat italian, a urcat cu 11,5%, la 24,1 miliarde de dolari.

Berlusconi ramane foarte influent in politica italiana, desi a fost condamnat pentru frauda. Fostul premier conduce al doilea mare partid din Parlament, care din aprilie este partener in coalitia de guvernare condusa de premierul Enrico Letta.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#avere Warren Buffett, #avere Silvio Berlusconi, #afaceri profitabile investitii , #Avere