Top 5 destinatii de vis

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 17:12
6202 citiri
Top 5 destinatii de vis

Colmar din Franta, Insulele Feroe sau Cappadocia din Turcia sunt doar cateva destinatii de vis, caracterizate prin peisaje pitoresti, arhitectura unica si printr-un farmec aparte. Opentravel.com va invita sa le descoperiti pe rand, si sa aflati ce anume le face atat de deosebite si ce amanunt semnificativ le transforma in locatii de basm.

Colmar, Capitala Vinului Alsacian

Pitorescul orasel Colmar din Franta este considerat una dintre cele mai frumoase localitati europene si pare ca a fost decupat direct dintr-un basm, iluzie alimentata de aspectul vesel si colorat al caselor.

Aceasta asezare micuta din Alsacia este cunoscuta si pentru vinurile incredibile ce se pot degusta aici, Colmar fiind situat pe “Ruta Vinului Alsacian”.

Din acest motiv, Colmar mai este numit si “Capitala Vinului Alsacian”.

Vita de vie cultivata in orasel beneficiaza de conditii optime de crestere,  avand in vedere ca in localitatea Colmar climatul este uscat si insorit.

In afara de licoarea aromata, Colmar mai este cunoscut si pentru arhitectura gotica perfect conservata din centrul istoric si pentru replica Statuii Libertatii de 12 metri inaltime.

In fiecare an, aproximativ 60.000 de turisti sunt atrasi de farmecul exercitat de acest oras din muntii Vosges, dar si de Festivalul de muzica clasica, organizat in oras anual, din 1980.

Insulele Feroe, un arhipelag "magic"

Scenele filmate in Insulele Feroe prezentate in filmul "The Lord of the Rings" te pot induce in eroare si te pot face sa crezi, pentru scurt timp ce-i drept, ca tinutul este populat de hobiti si de elfi, noteaza opentravel.com.

Situat la mijlocul distantei dintre Islanda si Norvegia, arhipelagul format din 18 insule reprezinta o regiune autonom? a Regatului Danemarcei din 1948.

Frumusetea locurilor a fost evidentiata in pelicula amintita mai sus, tinand cont de faptul ca piscurile vulcanice, si tarmul stancos udat de valurile oceanului au un farmec aparte.

Potrivit opentravel.com, turistii care au vizitat Insulele Feroe au ramas profund impresionati de aerul magic al arhipelagului si ca tinutul pare mai apropiat de taramul fanteziei decat de realitate.

Un alt aspect unic al zonei este faptul ca bauturile alcoolice se comercializeaza numai in supermarketuri, in timp ce foarte putine restaurante isi permit sa achite licenta costisitoare pentru a vinde astfel de bauturi.

Insulele au unul dintre cele mai vechi parlamente din lume, cu o traditie de aproape o mie de ani. Tot atat de veche este si ziua nationala a tarii, sarbatorita pe 29 iulie, potrivit open-site.org.

Castelul Neuschwanstein, inspiratia lui Disney

Palatul creat de Walt Disney, in jurul caruia s-a dezvoltat intregul concept Disneyland, a fost inspirat de arhitectura castelului Neuschwanstein din Germania.

Castelul din Germania a fost construit in secolul al 19-lea pentru Ludovic al II-lea si prezinta cateva detalii banale pentru timpurile moderne, dar total neobisnuite pentru acea epoca: fiecare etaj al constructiei avea bai cu apa curenta, iar vasurile de toaleta aveau chiar un sistem care le permitea utilizatorilor sa traga apa. In plus, Castelul Neuschwanstein avea incalzirea centrala si lift.

Ludovic  al II-lea al Bavariei a fost impresionat de faimosul castel gotic de la Wartburg si a inceput constructia la fortareata Neuschwanstein, aflata pe un deal stancos, inconjurata de Alpi, deasupra lacului Alpsee.

Turistii pot intra in cele 15 camere deschise publicului caracterizate de o dantelarie minunata in lemn si decorate cu operele lui Richard Wagner care se regasesc, tematic, in picturile murale din intregul palat.

Castelul a fost singurul reprezentant al Germaniei pentru clasamentul celor sapte minuni noi ale lumii, conform AFP.

Cappadocia,  faimoasa pentru stancile locuite

O alta destinatie de poveste este Cappadocia, din centrul Turciei. Locatia este renumita pe plan mondial pentru obiectele de ceramica si pentru formatiunile de piatra unice in lume.

Pe langa faptul ca stancile din aceasta zona constituie o atractie in sine datorita formelor neobisnuite, ele sunt cunoscute si pentru faptul ca in antichitate au fost locuinte.

Localnicii au sapat in interiorul pietrelor uriase si au format nu doar case si adaposturi ci si biserici si lacasuri de rugaciune.

Pietrele sunt de dimensiuni  mari si au diferite forme, pornind de la cele cu aspect de ciuperca, pana la cele care seamana cu un cos de fum.

Traditia olaruitului din regiunea Cappadocia se numara printre cele mai veche mestesuguri de pe glob, cu o vechime care dateaza din secolul al VIII-lea.

Hoi An, “tara lampioanelor”

Mai putin cunoscut printre turisti, Vietnamul nu este apreciat la adevarata sa valoare turistica, fiind trecut cu vederea de cele mai multe ori.

Cu toate acestea, desi se confrunta cu o reputatie nu tocmai de invidiat, Vietnamul poate fi descoperit in fiecare an, punand la dispozitia curiosilor destinatii incredibile, de o frumusete unica, precum Hoi An.

Aceasta este localizata pe coasta Marii Chinei de Sud, orasul Hoi An a fost un important centru comercial. In prezent si-a pastrat agitatia specifica zonelor portuare, dar a adaugat un amanunt unic, definit de prezenta covarsitoare a lampioanelor colorate.

De fapt, opentravel.com sustine ca oraselul Hoi An este mai populat de lampioane decat de oameni.

Atmosfera incredibilta din localitatea vietnameza este completata de atitudinea ospitaliera a localnicilor, precum si de arhitectura unica, desprinsa din povestile cu dragoni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#destinatii, #vis, #turisti, #colmar, #cappadocia, #insule, #feroe, #hoi, #an , #stiri Walt Disney