Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Wal-Mart salveaza pietele globale

Wal-Mart salveaza pietele globale

Wal-Mart Stores Inc. - cea mai mare companie din lume in aria vanzarilor cu amanuntul - a anuntat un profit net aferent trimestrului al 3-lea in crestere cu 7.9%, si totodata si-a reevaluat in crestere perspectivele financiare pentru anul fiscal 2008.

In schimb, Home Depot Inc. a raportat un profit aferent trimestrului trecut in scadere cu 27%, si de asemenea si-a auto-retrogradat asteptarile financiare viitoare - previzibil deja, pe fondul recentelor turbulente notate in piata creditului si a ipotecilor. Desi ambele companii sunt constituente ale indicelui compozit Dow Jones Industrial Average, participantii la pietele americane de actiuni au decis ieri sa priveasca doar partea plina a paharului.

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis sedinta de tranzactionare de ieri cu un castig de 319.54 puncte (+2.46%), din nou peste nivelul 13000. In urmatoarele ore pietele asiatice de actiuni au fost si ele propulsate catre corectii pozitive importante, indicele bursei chinezesti, Shanghai Composite Index, si cel al pietei din Hong Kong, Hang Seng, notand la momentul editarii acestui material aprecieri de aproape 5%.

Preturile la nivelul consumatorilor in Regatul Unit au crescut in octombrie cu 2.1% fata de aceeasi perioada a anului trecut - cea mai ridicata valoare din iunie. Cifra anuntata pentru septembrie a fost de 1.8%, in timp ce targetul de inflatie al bancii centrale este de 2%.
Banca Angliei a mentinut pe 8 noiembrie rata cheie a dobanzii la 5.75% - inca cel mai inalt nivel al ultimilor 6 ani - propulsand doar o zi mai tarziu lira sterlina catre un nou maxim al ultimilor 26 de ani contra dolarului american.

Increderea investitorilor germani - conform estimarii 'Zew' - a scazut in noiembrie pana la cea mai mica valoare a ultimilor aproape 15 ani, in particular pe fondul aprecierii monedei unice europene si a pretului petrolului pana la recorduri de pret absolute. Produsul intern brut a crescut in trimestrul al 3-lea in linia asteptarilor cu 2.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si cu 0.7% fata de trimestrul al 2-lea.
Banca Centrala Europeana a decis pe 8 noiembrie mentinerea ratei cheie a dobanzii la 4.00%.

Produsul intern brut in Franta - a 3-a cea mai importanta economie europeana - a crescut in trimestrul al 3-lea in linia asteptarilor cu 2.1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si cu 0.7% fata de trimestrul al 2-lea.

Productia industriala in zona euro a scazut in septembrie cu 0.7% fata de august, dar a crescut cu 3.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Datele actualizate ieri sunt relativ modeste.

Preturile la nivelul producatorilor in Noua Zeelanda au crescut in trimestrul al 3-lea sensibil peste estimarile initiale.

Astazi, pietele globale vor receptiona primele date economice importante din SUA: preturile la nivelul producatorilor si vanzarile cu amanuntul, ambele aferente lunii octombrie.
Tot in cursul zilei de azi, Ben Bernanke - guvernatorul Rezervelor Federale - va face comentarii publice.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1061 ori