Cele mai bogate zece femei din lume

Duminica, 13 Martie 2011, ora 22:21
2137 citiri
Cele mai bogate zece femei din lume

Faptul ca traim intr-o lume condusa de barbati pare sa fie adevarat daca ne uitam la topurile celor mai bogati oameni de pe glob. Exista 1.210 miliardari in lume, insa doar 20 dintre acestia sunt femei.

Aceste doamne puternice detin impreuna o avere de 232 de miliarde de dolari. Insa, daca majoritatea si-au mostenit imperiile financiare, doar una singura ajunsa in top 20 a pornit de la zero. Iata care sunt primele 10 cele mai bogate femei din lume.

Christy Walton - 26,5 miliarde de dolari

In varsta de 56 de ani, vaduva lui John Walton si-a mostenit averea dupa ce acesta a murit intr-un accident de avion in 2005.

Repetand performanta din 2010 de a intra in topul Forbes al miliardarilor, ea a urcat chiar mai sus, datorita ultimei investitii a sotului ei in First Solar, unde actiunile au urcat cu 500% din 2006.

Insa grosul vine tot de la Wal-Mart, lantul de magazine fondat de socrul sau, Sam Walton, si fratele sau James, in 1962. Christy Walton se implica si in numeroase actiuni caritabile, "investind" in muzee, educatie si gradinaritul organic.

Liliane Bettencourt - 23,5 miliarde de dolari

Ajunsa acum la 88 de ani, cea mai bogata femeie a Frantei si-a castigat averea din frumusete, ea mostenind de la tatal ei una dintre cele mai mari firme de cosmetice din lume - L'Oreal.

Ea a devenit subiectul unui mare scandal cand fiica sa a depus mai multe plangeri in 2008 pentru a fi investigat modul in care mama Liliane a facut cadouri de un miliard de dolari lui Francois-Marie Banier, un cunoscut artist ce s-a remarcat in fotografie si pictura.

Fiica sustinea ca Banier a profitat de mama sa, care trecea printr-o perioada dificila dupa ce isi pierduse sotul in 2007. Razboiul dintre mama si fiica s-a terminat, insa, anul trecut in decembrie, aceasta renuntand la procese.

Alice Walton - 21,2 miliarde de dolari

O alta mostenitoare a lantului Wal-Mart este Alice Walton. Ea este fiica fondatorului Wal-Mart, Sam Walton, care a deschis lantul de magazine in 1962 alaturi de fratele sau, James. Astazi, Wal-Mart are vanzari de 405 miliarde de dolari pe an.

Iris Fontbona - 19,2 miliarde de dolari

A doua sotie si acum vaduva miliardarului Andronico Luksici, care a murit de cancer in 2005, a mostenit una dintre cele mai mari mine de cupru din lume - Antofagasta. Fiul sau, Jean Paul, este directorul Antofagasta.

De asemenea, familia detine actiuni la Quinenco si Plava Laguna, un lant de hoteluri de pe plajele Croatiei.

Citeste continuarea pe Ziare.com

#top femei bogate, #cele mai bogate femei, #femei bogate , #stiri Wal Mart