Rusia interzice reclamele la serviciile VPN. Care este motivul

Miercuri, 10 Aprilie 2024, ora 19:09
171 citiri
Rusia interzice reclamele la serviciile VPN. Care este motivul
Rusia interzice reclamele la serviciile VPN. FOTO: Pixaby

Recent, guvernul rus a decis să interzică reclamele pentru unele servicii VPN (Virtual Private Network). Această măsură vine în contextul în care serviciile VPN permit utilizatorilor să acceseze resurse de informații și rețele de telecomunicații restricționate pe teritoriul Federației Ruse, oferind astfel o cale de ocolire a cenzurii impuse de autorități.

Potrivit unui raport al Kyiv Post, noua legislație vizează interzicerea reclamelor care promovează „metodele de furnizare a accesului la resursele informaționale și rețelele de telecomunicații” blocate în Rusia. Această interdicție nu se aplică tuturor serviciilor VPN, ci doar celor care nu respectă reglementările impuse de Moscova.

Deși utilizarea serviciilor VPN în sine nu este încă sancționată în Rusia, autoritățile au încercat în repetate rânduri să limiteze accesul la acestea, fără a reuși să le interzică complet. Cetățenii au găsit modalități de a continua să folosească VPN-uri pentru a accesa informații necontrolate de stat, o practică ce contravine dorinței autorităților de a restrânge accesul la conținutul online, scrie Kyiv Post.

Rusia vrea să interzică și Wikipedia

În plus, Anton Gorelkin, vicepreședintele Comitetului Statului Duma pentru politica informațională, tehnologii informaționale și comunicații, a propus interzicerea Wikipedia pe 3 martie. Motivația acestei propuneri a fost prezența pe Wikipedia a instrucțiunilor de utilizare a serviciilor VPN, care facilitează ocolirea restricțiilor impuse de guvern. Aceasta vine în urma lansării de către Rusia a propriei versiuni a Wikipedia, ca parte a eforturilor de a controla informațiile accesate de populație.

Interdicția impusă de Rusia cu privire la promovarea serviciilor VPN subliniază încercarea continuă a guvernului de a limita accesul la informații libere și necontrolate de stat, mai ales în contextul alegerilor prezidențiale.

...citeste mai departe despre "Rusia interzice reclamele la serviciile VPN. Care este motivul" pe Ziare.com

Băncile din zona euro și-au redus expunerea față de Moscova cu peste 50%. BCE a cerut creditorilor care încă operează acolo să rupă legăturile cu piața financiară rusă
Băncile din zona euro și-au redus expunerea față de Moscova cu peste 50%. BCE a cerut creditorilor care încă operează acolo să rupă legăturile cu piața financiară rusă
De la invadarea Ucrainei, băncile din zona euro şi-au redus cu peste jumătate expunerea la Rusia, a anunţat luni Claudia Buch, noul preşedinte al Consiliului de supraveghere al Băncii...
#VPN, #Rusia, #alegeri, #interzis , #Stiri Internet