Volkswagen va produce doua tipuri de automobile exclusiv pentru India

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 16:17
2696 citiri
Volkswagen va produce doua tipuri de automobile exclusiv pentru India
Foto: Lowriders Car Pictures

Volkswagen (VW) lucreaza la producerea a doua noi modele care vor fi disponibile doar in India, in incercarea de a recupera o parte din cota pierduta in ultimii trei ani pe piata indiana, estimata sa devina a treia mare piata auto dupa vanzari in urmatorii zece ani.

Cota de piata a Volksvagen in India a scazut la aproximativ 2% in acest an fata de 4% in 2011, potrivit firmei de cercetare Emerging Markets Automotive Advisors.

Pentru a opri acest declin, constructorul auto german incearca sa atraga soferii din India cu modele ieftine, la fel ca si competitorii sai, General Motors si Toyota, relateaza Financial Times, citat de Mediafax.

In acest sens, VW vrea sa lanseze un automobil compact, cu o lungime de sub patru metri, exclusiv pentru India, ca parte a unui plan de investitii in valoare de 243 de milioane de dolari pentru urmatorii sase ani.

"Este un automobil nou, la care lucram cu prioritate. Va fi o masina diferita, cu propriul nume. Nu va fi un Polo sau u Vento", a spus Mayer, directorul diviziei de autoturisme din India al VW.

El a precizat ca, in acelasi timp, producatorul german lucreaza si la dezvoltarea unui model sport special conceput pentru piata indiana.

Totusi, Mayer a declarat ca Volkswagen nu va intra in competitie pe segmentul masinilor foarte ieftine, care este, de altfel, cel mai popular in India.

"Acesta este un segment unde nu vrem si nu suntem capabili sa intram. Ideea ca VW sa intre pe un segment de pret foare, foarte redus prin compromiterea valorilor sale de baza - calitatea si siguranta - nu este una buna", a explicat el.

VW este liderul pietei auto din China, cea mai mare la nivel mondial, dupa volumul vanzarilor. In schimb, in ceea ce priveste alte economii emergente, producatorul german inregistreaza rezultate mai slabe. De exemplu, vanzarile in India au scazut constant in ultimii trei ani, iar in Brazilia, Rusia si Africa de Sud volumele comercializate in primul semestru din acest an au coborat comparativ cu anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Volkswagen automobile Italia, #Volkswagen ieftin , #stiri Volkswagen