Volkswagen va prelua 49,9% din actiunile Porsche

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 11:30
1510 citiri
Volkswagen va prelua 49,9% din actiunile Porsche

Volkswagen a anuntat marti ca va cumpara 49,9% din actiunile Porsche, pentru 3,9 miliarde euro, ca prima etapa in fuziunea celor doi constructori auto, modificand astfel fundamentele tranzactiei anuntate in august de Porsche, care prevedea vanzarea a 42% din titluri pentu 3,3 miliarde euro.

Volkswagen (VW), cel mai mare grup auto din Europa, considera ca proiectele comune derulate cu Porsche progreseaza mai bine decat se anticipa, facilitand o fuziune mai rapida, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

VW livreaza componente pentru circa o treime din masinile produse de Porsche, inclusiv caroseriile modelelor cu patru usi Cayenne si Panamera, iar grupul cauta sa extinda cooperarea dintre cele doua companii pe acest segment.

Porsche Holding a anuntat, in luna august, ca va vinde 42% din actiunile constructorului de masini sport Porsche catre Volkswagen pentru 3,3 miliarde euro.

Porsche se regaseste in situatia de a apela la VW pentru ajutor dupa o incercare esuata de a obtine controlul asupra Volkswagen, pentru acces la componente si tehnologii cheie necesare in urma inaspririi reglementarilor antipoluare.

Constructorul de masini sport si-a asumat insa prea multe datorii, de circa 10 miliarde de euro, pentru a plati pachetul majoritar de 51% din actiunile VW si pentru a investi intr-un portofoliu de instrumente financiare derivate prin care ar fi controlat alte 20% din titluri, si are nevoie acum de un investitor dispus sa preia compania.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#auto, #cayenne, #masini, #panamera, #porsche, #volkswagen , #stiri Volkswagen