Volkswagen se va delista de la bursa din Londra. Afla motivele

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 17:01
1756 citiri
Volkswagen se va delista de la bursa din Londra. Afla motivele
Sursa foto: Reuters

Volkswagen, cel mai mare producator auto european, intentioneaza sa-si delisteze de la bursa din Londra actiunile obisnuite si actiunile preferentiale, din cauza volumului scazut de tranzactionare, transmite Bloomberg.

Delistarea de la London Stock Exchange va deveni efectiva in 28 octombrie, iar cererea a fost trimisa la Autoritatea de Supraveghere Financiara din Marea Britanie (FCA).

"Volumul de tranzactionare este prea scazut pentru a justifica eforturile administrative legate de aceasta operatiune", a afirmat un purtator de cuvant al Volkswagen, Marco Dalan.

Compania germana isi reduce costurile pentru a compensa declinul cererii de automobile in Europa, unde vanzarile de masini noi au ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani. Totusi, evolutia Volkswagen a fost mai buna decat a altor companii auto, datorita prezentei extinse in China si a profiturilor obtinute de la brandurile Porsche si Audi.

Profitul net al Volkswagen a scazut cu aproape 46% in primul semestru din 2013, din cauza declinului pietei auto din Europa.

Volkswagen, care produce si modelele Seat, Audi si Bentley, a anuntat ca profitul net in perioada ianuarie - iunie 2013 a ajuns la 4,8 miliarde de euro (6,3 miliarde de dolari), un declin de 45,8% fata de perioada similara din 2012. Totusi, castigul companiei germane depaseste estimarile analistilor, de 4,62 miliarde de euro.

Vanzarile in primul semestru au crescut cu 3,5%, la 98,7 miliarde de euro, in timp ce profitul operational a scazut cu 11,6%, la 5,8 miliarde de euro.

In pofida declinului pietei auto din Europa, grupul Volkswagen se asteapta ca vanzarile sale din acest an sa le depaseasca pe cele de anul trecut.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#delistare Volkswagen bursa Londra, #tranzactii actiuni Volkswagen, #reduceri costuri Volkswagen, #extindere Volkswagen , #stiri Volkswagen