Volkswagen opreste productia modelului Golf la uzina din Belgia

Miercuri, 22 Noiembrie 2006, ora 04:28
850 citiri

Grupul german Volkswagen AG, cel mai mare constructor auto din Europa, a anuntat marti ca intentioneaza sa opreasca productia modelului Volkswagen Golf la uzina sa de langa Bruxelles, o decizie care va atrage dupa sine importante concedieri, informeaza AFP.Intr-un comunicat, grupul auto german a precizat ca modelul Volkswagen Golf va mai fi produs doar la doua uzine din Europa Occidentala, cea de la Wolfsburg (nordul Germaniei) si cea de la Mosel (estul Germaniei). Volkswagen sustine ca decizia era una necesara avand in vedere conditiile dificile din Europa de Vest, unde piata auto este suprasaturata iar uzinele sufera de supracapacitati. In plus exporturile de automobile din Europa de Vest au de suferit si din cauza evolutiilor negative ale cursului de schimb euro-dolar.

Chiar daca Volkswagen nu a oferit cifre exacte, decizia de a opri productia modelului Golf la uzina VW de la Bruxelles va atrage dupa sine o reducere dramatica a personalului, avand in vedere ca aceasta facilitate asambleaza in principal modelul Golf. Numai in acest an uzina Volkswagen de la Bruxelles, unde lucreaza aproximativ 5.000 de salariati, ar urma sa produca aproximativ 190.000 de autoturisme Volkswagen Golf si doar 11.000 de autoturisme Volkswagen Polo.

Grupul Volkswagen a tinut sa sublinieze ca a demarat deja un vast program de restructurare in Germania, unde in urmatorii trei ani ar urma sa concedieze 20.000 de angajati. "Dupa restructurarea uzinelor din Germania si alte facilitati de productie urmeaza sa fie restructurate pentru a imbunatati competitivitatea productiva si a reduce supracapacitatile uzinelor din Europa de Vest", a anuntat grupul auto german.

Potrivit responsabililor sindicali de la uzina Volkswagen de la Forest (Bruxelles), decizia opririi productiei modelului Golf va atrage dupa sine concedierea a aproximativ 3.500 - 4.000 din cei 5.200 de angajati ai acestei facilitati de productie. In plus si alte locuri de munca din Belgia vor avea de suferit, avand in vedere ca uzina Volkswagen asigura aproximativ 10.000 de locuri de munca in randul subcontractantilor.

Grupul Volkswagen detine marcile VW, Lamborghini, SEAT, Skoda, Bentley si Bugatti.

Rompres