Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volkswagen doreste unirea MAN si Scania intr-o divizie unica de productie de camioane

Volkswagen doreste unirea MAN si Scania intr-o divizie unica de productie de camioane

Grupul Volkswagen analizeaza posibilitatea crearii unei singure divizii de productie de camioane, unind astfel grupurile MAN si Scania cu propria divizie producatoare de camioane, in cazul in care cele doua grupuri vor cadea de acord in acest sens, a anuntat Volkswagen luni, relateaza Reuters.

Seful diviziei de vehicule comerciale, Stephan Schaller, a descris aceast scenariu ca fiind una dintre optiuni. In trecut, discutiile s-au concentrat in mare parte pe posibilitatea crearii unei divizii specializata in constructia de vehicule grele, care ar fi urmat sa fie principalul producator de masini grele din Europa.

Volkswagen, cel mai mare actionar, atat al MAN, cat si al companiei suedeze Scania, este, in prezent, in favoarea unei "fuziuni in conditii prietenoase" a celor doua grupuri.

MAN lansase la sfarsitul anului trecut o oferta de preluare a Scania, la care a renuntat in final, abandonand ideea a crea un lider pe piata europeana a producatorilor auto.

Aceastp decizie a fost precedata de presiuni intense din partea Volkswagen si a influentului presedinte al companiei, Ferdinand Piech, pentru ca MAN sa renunte la intentiile de preluare ostila si sa urmareasca un acord amiabil.

Producatorii de camioane din toata lumea sunt confruntati cu un mediu concurential din ce in ce mai dezvoltat si cu presiuni legate de reducerea costurilor de productie, fiind fortati sa se extinda in afara pietelor nationale si sa se conformeze cu reglementari ecologice din ce in ce mai aspre.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 761 ori