Volkswagen ar putea asambla automobile in uzinele Ford din SUA

Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 09:50
1982 citiri
Volkswagen ar putea asambla automobile in uzinele Ford din SUA
Foto: CC0 Creative Commons

Constructorul auto german Volkswagen este pe punctul de a se alia cu Ford si ar putea utiliza uzinele constructorului american pentru a asambla automobile in SUA, a declarat marti seara directorul general de la Volkswagen AG, Herbert Diess.

"Suntem in negocieri avansate cu Ford Corporation pentru a pune la punct o adevarata alianta auto mondiala care ar consolida de asemenea industria auto americana", a spus Herbert Diess, la finalul unei reuniuni care a avut loc la Casa Alba, transmite Reuters.

De asemenea, Diess a precizat ca Volkswagen, care are deja o uzina in statul american Tennessee, "analizeaza posibilitatea construirii celei de-a doua uzine in SUA".

Prezent la un alt eveniment care a avut loc la Detroit, directorul Ford, Bill Ford Jr, a declarat ca discutiile cu Volkswagen cu privire la o alianta decurg "foarte bine". Rugat sa comenteze declaratiile lui Herbert Diess potrivit carora Volkswagen ar putea asambla automobile in uzinele Ford din SUA, Bill Ford a spus ca deocamdata cele doua companii nu au discutat aceste detalii.

Herbert Diess a repetat marti ca in eventualitatea unei aliante cu Ford, Volkswagen nu va prelua o participatie la constructorul american. "Punem la punct o alianta cu Ford care va consolida pozitia Ford in Europa pentru ca vom utiliza aceleasi platforme. Am putea utiliza capacitatile Ford din SUA pentru a construi automobile pentru noi", a aratat Diess.

Alianta negociata de Volkswagen si Ford sugereaza ca zilele in care un producator auto putea sa creasca in mod independent s-au terminat, in conditiile in care tarifele, noile tehnologii si normele stricte de poluare duc la fragmentarea unor piete care odata erau globale. Firmele care incercau sa lanseze vehicule care sa satisfaca consumatorii din intreaga lume pentru a realiza economii, incearca in prezent sa profite de avantajele oferite de anumite segmente specifice de piata precum SUV-uri hibride, camionete de tip pickup specifice pietei din America de Nord sau modele citadine in Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Volkswagen Ford SUA, #constructie masini Ford , #stiri Volkswagen