Vezi care sunt masinile care au primit 5 stele la testul EuroNCAP

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 15:12
1597 citiri
Vezi care sunt masinile care au primit 5 stele la testul EuroNCAP

Oficialii EuroNCAP au anuntat rezultatele pentru 15 modele noi, dintre care doar 10 au obtinut cinci stele conform criteriilor introduse in 2009.

Printre cele 15 modele a fost inclus si un autovehicul din China, primul model chinezesc testat de organismul independent european.

Ca de fiecare data, aceasta sesiune de teste a venit cu surprizele ei, manifestate prin esecul unor modele de a obtine cinci stele EuroNCAP in conditiile in care toata lumea se astepta sa obtina un clasament mai bun.

MODELE CU CINCI STELE EURONCAP

Doar zece modele au obtinut cinci stele EuroNCAP.

Acestea sunt Audi A1, Mini Countryman, Citroen C4, Ford C-Max, Ford Grand C-Max, Hyundai ix35, Kia Sportage, Kia Venga, Opel Meriva, Volkswagen Passat si Volkswagen Sharan.

Dintre acestea, cel mai bun nivel de protectie a pasagerilor a fost obtinut de MPV-urile Volkswagen Sharan si Ford Grand C-Max, ambele primind 96% pentru protectia pasagerilor adulti.

Protectia copiilor a fost cotata cu 88% in cazul lui Hyundai ix35, realizand cel mai mare nivel din aceasta sesiune de testare.

La capitolul safety assist, respectiv nivelul echipamentelor de siguranta activa, Citroen C4 s-a dovedit a fi liderul sesiunii de teste, cu 97%, urmat de Audi A1, Opel Meriva si Kia Sportage cu 86%. Contrar criticilor care s-au indoit de siguranta sa, Opel Meriva a obtinut cinci stele EuroNCAP in ciuda faptului ca este echipat cu portiere spate cu deschidere inversa.

TREI MODELE AU OBTINUT PATRU STELE

Trei modele au obtinut patru stele in cadrul acestei sesiuni de teste.

Modelele respective sunt Nissan Micra, Volkswagen Amarok si Jaguar XF.

XF a reprezentat dezamagirea sesiunii, modelul britanic premium fiind cotat la un nivel mult inferior asteptarilor.

Esecul celor de la Jaguar in cazul lui XF a fost cauzat de fortele ridicate suportate de gatul soferului la impactul cu spatele si de coapsele, soldurile si cutia toracica a acestuia in urma impactului frontal si lateral - nivelul de siguranta fiind clasificat ca fiind marginal.

ESECUL SESIUNII DE TESTE VINE DIN CHINA

In ceea ce priveste cel de-al cinsprezecelea model testat de EuroNCAP, acesta a obtinut cel mai prost rezultat al sesiunii - doua stele.

Vorbim de Landwind CV9, primul model chinezesc testat de EuroNCAP.

Modelul chinezesc nu a sosit inca in Europa, dar debutul comercial va avea loc in 2011 si vehiculul va fi lansat in aceasta configuratie la intrarea pe piata de pe Batranul Continent.

Oficialii EuroNCAP au specificat ca doresc sa informeze publicul in legatura cu nivelul de siguranta oferit de vehiculele din China si India, care nu ofera acelasi nivel de siguranta cu modelele europene, japoneze sau americane.

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#masini, #nivel, #siguranta, #stele, #teste , #stiri Volkswagen