Vanzarile Volkswagen, in crestere cu 14%

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 17:10
1399 citiri
Vanzarile Volkswagen, in crestere cu 14%

Volkswagen si-a marit veniturile cu 14% in T1 din 2011, pana la 4,1 milioane de vehicule. Compania germana  estimeaza ca in a doua jumatate a anului va depasi ritmul de crestere al pietei, potrivit Mediafax.

Piata mondiala a inregistrat un avans de 6,1% al vanzarilor in primele sase luni, potrivit VW.

"Avem incredere ca putem avea performante mai bune decat piata mondiala, in a doua jumatate a anului", a declarat directorul de vanzari al grupului, Christian Klingler.

Grupul german mizeaza pe cresterea din Brazilia, Rusia, India si China pentru a depasi Toyota Motor ca cel mai mare producator auto din lume, pana in 2018.

VW a anticipat anterior ca vanzarile vor creste cu 5% in acest an, dupa livrari record de 7,2 milioane de vehicule realizate anul trecut.

In iunie, vanzarile grupului au urcat cu 12%.

Vanzarile din primul semestru au fost sustinute de o crestere de 29% realizata de VW in Europa Centrala si de Est, la 253.700 vehicule, un avans de 20% in SUA, la 211.100 unitati, si de 16% in China, cea mai mare piata a grupului, la 1,1 milioane unitati.

Pe piata germana, livrarile VW au urcat cu 9,3%, la 580.600 vehicule.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Volkswagen, # vanzari volkswagen, # piata auto, #automobile, #producatori auto , #stiri Volkswagen