Ungaria, sufocata de anxietate

Duminica, 14 August 2011, ora 12:55
1339 citiri
Ungaria, sufocata de anxietate

Redresarea economica a Ungariei incepe sa devina vulnerabila, pe masura ce anxietatile cresc, alimentate de ingrijorarile unei noi crize europene a datoriilor.

Statul ungar si-a vazut economia revenind pe un trend ascendent, anul trecut, multumita unui sector in plina expansiuune, o binevenita schimbare, dupa ultimele luni de chin, pentru Ungaria.

Tara avea nevoie de un plan de salvare, propus de Fondul Monetar International, in 2008, pe masura ce recesiunea globala a declansat o criza interna a datoriilor si a periclitat viitorul economic al tarii. Economia a inregistrat un declin de 6%.

In prezent, expertii isi fac griji ca economia va avea un recul de mai mult de 2,5% si ca ar putea incasa o noua lovitura, in contextul in care germanii si francezii se confrunta, deja, cu o scadere a consumului.

Asemenea scenarii indica o cerere slaba pentru Audi, Suzuki si Volkswagen, masini produse in fabricile din Ungaria, scrie Forbes.

Vulnerabilitatea se justifica prin faptul ca economia este foarte dependenta de exporturile sale si nu poate conta prea mult pe unguri, care nu sunt dispusi sa consume mai mult decat le permite veniturile lor.

"Cererea interna este extrem de slaba", a spus Gabor Ambrus, un analist din cadrul firmei de cercetare din Londra, 4Cast. "Nu avem nimic altceva decat exporturile", a spus el.

Cerea consumatorilor este anemica, din cauza masurilor de austeritate impuse in ultimii ani, pentru ca a diminua din nivelul prea ridicat al deficitului.

Acest lucru a dus la concedieri si la reduceri salariale pentru toti angajatii din sectorul public, precum si la scaderea pensiilor. Somajul inca se afla la o cota de 11%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anxietate, #economie ungaria, #ungaria , #stiri Volkswagen