Renault, principalul producator auto strain din Rusia

Luni, 25 Iulie 2011, ora 09:28
1676 citiri
Renault, principalul producator auto strain din Rusia

Grupul francez Renault a incheiat in aceasta saptamana un acord cu partenerul local AvtoVAZ privind producerea de componente, anunta Mediafax.

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, pare ca, in urma a trei ani de negocieri, va avea de castigat chiar mai mult din colaborarea cu AvtoVAZ, dupa ce Rusia a introdus in acest an penalizari pentru producatorii auto care folosesc componente importate.

"Investitia parea riscanta in 2008 si chiar mai proasta in 2009, dar acum pare ca Rusia poate deveni o China a Renault", a declarat Gaetan Toulemonde, analist la Deutsche Bank.

Ascensiunea Chinei, care a ajuns cea mai mare piata auto din lume, a facut ca Volkswagen (VW) sa devina cel mai important producator strain din aceasta tara.

Renault, care a platit in 2008 un miliard de dolari pentru o participatie de 25% la AvtoVAZ, cel mai mare producator de automobile din Rusia, vrea sa se foloseasca de brandul Lada pentru a reduce costurile, prin impartirea productiei si a furnizorilor cu AvtoVAZ.

Alianta Renault-Nissan se afla in proces de majorare a participatiei detinute la Avtovaz de la 25% la 51% plus o actiune, iar procesul ar trebui sa se incheie pana la sfarsitul anului.

AvtoVAZ urmeaza sa fabrice motoare si cutii de viteza pentru cele trei branduri in anul urmator, a anuntat Renault in aceasta saptamana.

Renault produce patru modele la fabrica Avotframos din Moscova, majoritatea motoarelor fiind importate de la fabrica Dacia din Romania si din Spania.

Grupul francez intentioneaza sa produca doua modele la uzina Avtovaz din Toliatti, avand la baza autovhiculul low-cost Logan, pe o platforma comuna cu producatorul rus. Avtovaz va produce la Toliatti doua autovehicule sub marca Lada, iar Nissan unul.

Potrivit unor noi reglementari introduse in acest an, producatorii care asambleaza vehicule in Rusia trebuie sa fabrice local motoarele, cutiile de viteza si 70% dintre componente, pentru a evita taxe de import care pot ajunge pana la 30%.

Piata auto din Rusia ar putea creste cu 21%, la 2,3 milioane de vehicule in acest an, a declarat Emmanuel Quidet, partener din Moscova al firmei de consultanta Ernst & Young (E&Y).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#renault, #producator auto, #productie masini renault , #stiri Volkswagen