Renault Logan si in Programul "Rabla" din Rusia

Joi, 05 Martie 2009, ora 13:37
3289 citiri
Renault Logan si in Programul "Rabla" din Rusia

Executivul rus va prezenta, in aceasta saptamana, un program de stimulare a vanzarilor de masini mai ieftine de 9.700 dolari, produse pe plan local, printre modele vizate regasindu-se si Renault Logan, potrivit editiei online a publicatiei The Moscow Times.

Premierul rus, Vladimir Putin, a cerut la inceputul lunii februarie Ministerului Industriei si Comertului sa elaboreze, intr-o luna, un program prin care vor fi alocate doua miliarde ruble (55 milioane dolari) pentru a face mai accesibile creditele pentru achizitia de masini.

Ministerul a anuntat saptamana trecuta ca planul, care va fi aplicat cel mai probabil prin intermediul institutiilor de credit Sberbank si VTB, ar putea sustine aproximativ 150.000 de masini in 2009, dar modele cu un pret mai mic de 350.000 ruble (9.700 dolari).

Potrivit Mediafax, lista automobilelor la achizitia carora vor fi acordate subventii include aproape toate modele de Lada, produse de AvtoVAZ, dar si o serie de automobile straine asamblate pe plan local, precum Renault Logan si Ford Focus.

Exceptia o constituie modelul Volkswagen Jetta, al carui pret de achizitie este, in mod normal, de 580.000 ruble. Un purtator de cuvant al Ministerului Comertului a afirmat, insa, ca modelul va fi mentinut pe lista guvernului numai daca, prin renuntarea la unele optiuni, pretul se va cifra la 350.000 de ruble.

Un program cu obiectiv asemanator a generat anul trecut vanzarea a 950.000 de masini din 30 de modele, a declarat Sergei Udalov, analist la Avtostat. Datele indica, astfel, ca noile subventii acordate de guvern nu vor avea un impact ridicat pe piata auto, potrivit analistului.

Doar 11% dintre cetatenii rusi intentioneaza sa cumpere o masina in urmatorii trei ani, iar dintre acestia proximativ 40% inca nu s-au decis asupra modului de plata. O treime, insa, vor apela la credite pentru achizitia de autovehicule, potrivit datelor agentiei de statistica VTsIOM.

Analistii considera, insa, ca doua miliarde de ruble vor sustine vanzarea a doar 47.000 de masini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#logan, # volkswagen, # ieftine , #stiri Volkswagen