Record de vanzari pentru "masinile grele" de la VW

Marti, 31 Martie 2009, ora 15:31
2430 citiri
Record de vanzari pentru "masinile grele" de la VW

Volkswagen Autovehicule Comerciale a vandut anul trecut peste jumatate de milion de autovehicule de tonaj redus si greu la nivel mondial. Cu un numar total de 502,964 livrari catre clienti, s-a inregistrat o crestere cu 2.9 procente in raport cu anul precedent, cand au fost vandute 488,726 de unitati.

„In ansamblu, 2008 a fost un an foarte bun pentru marca noastra”, a subliniat Stephan Schaller, CEO al Volkswagen Autovehicule Comerciale, cu ocazia conferintei de presa anuale sustinuta la Hanovra. Cu toate acestea, Volkswagen Autovehicule Comerciale nu a putut evita efectele scaderii dramatice la nivel mondial a cererii de autovehicule comerciale. „Beneficiem de o pozitie suficient de puternica pentru a depasi criza si a vinde mai multe autovehicule, dupa depasirea situatiei dificile de piata”, a afirmat Schaller.

Produsul care s-a bucurat de cea mai mare cautare in anul 2008, cu un numar de 178,007 de unitati vandute a fost T5, prin modelele Transporter, Caravelle, Multivan si California. Caddy si-a continuat drumul catre succes, cu 151,565 unitati livrate in anul 2008, in comparatie cu 147,133 pe parcursul anului precedent, ceea ce reprezinta o crestere de 3 procente. Si Crafter si-a mentinut tendinta de dezvoltare, inregistrand o crestere de 10.7 procente, cu 51,101 unitati vandute (valoarea din anul precedent: 46,161).

Evolutia rezultatelor 2008

Cei mai importanti indicatori financiari au inregistrat de asemenea o evolutie pozitiva pe parcursul anului comercial 2008, inregistrand noi valori record. Cifra de afaceri la nivelul pietelor s-a imbunatatit cu 3.3 procente, cu o crestere la 9.6 miliarde euro. Profitul operational a inregistrat o crestere cu 23 procente la 375 milioane euro, un record pana in prezent.

Investitiile realizate de marca s-au majorat cu 92 procente in comparatie cu anul precedent, cu o valoare de 275 milioane euro. Fluxul monetar net a atins din nou o valoare pozitiva evidenta, cu 183 milioane euro. Rata de rentabilitate a capitalului investit a atins pentru prima data o valoare cu doua cifre, fiind de 11.5 procente. Marja profitului a atins 3.9 procente, se arata in comunicatul companiei.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#volkswagen, # cifra, # afaceri, # procente, # euro, # profit , #stiri Volkswagen