Porsche va crea un grup integrat impreuna cu Volkswagen

Joi, 23 Iulie 2009, ora 11:19
1322 citiri
Porsche va crea un grup integrat impreuna cu Volkswagen

Constructorul german de automobile sport Porsche a anuntat astazi ca va efectua o majorare de capital de cel putin 5 miliarde euro, decizie ce precede crearea unui grup integrat impreuna cu grupul Volkswagen, relateaza Reuters.

"Bazele crearii unui grup automobilistic integrat intre Porsche SE si Volkswagen AG sunt astfel puse", a declarat Porsche intr-un comunicat.

Decizia a fost luata cu ocazia unei reuniuni extraordinare a consililui de supraveghere. Porsche a mai anuntat ca este dispus sa permita intrarea emiratului Qatar in actionariat, in preambului fuziunii cu Volkswagen.

"Consiliul de supraveghere al Porsche a mai decis sa permita deschiderea discutiilor cu Qatar Holding LLC privind intrarea in capitalul Porsche", reiese dintr-un scurt comunicat emis de compania germana.

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Porsche, care detine 51% din Volkswagen, nu a oferit detalii legate de majorarea de capital anuntata, prin care spera sa obtina lichiditati prin care sa plateasca o parte din datorii, de 10 miliarde euro.

De mai multe luni, fuziunea dintre Porsche si Volkswagen reprezinta un subiect de disputa majora intre cele doua grupuri din cadrul familiei Porsche-Piech, de controleaza Porsche in proportie de 100%.

Initial, Porsche ar fi trebuit sa preia controlul grupului Volkswagen prin achizitia a 75% din capitalul companiei.

Insa in luna mai, Porsche a fost nevoit sa isi recunoasca esecul, pe fondul crizei financiare si a scaderii vanzarilor de automobile. Porsche a mai anuntat joi si demisia "imediata" a presedintele consiliului de administratie, Wendelin Wiedekind si a directorului financiar Holger Harter.

Wiedeking, considerat cel mai bine platit sef de companie din Germania, a primit un pachet compensatoriu de 50 milioane euro, din care jumatate va merge catre "o fundatie sociala", conform comunicatului Porsche.

Cei doi inalti responsabili Porsche, artizani ai strategiei de preluare a Volkswagen, fac astfel un gest pentru a "calma situatia" si pentru a favotiza crearea grupului integrat, reiese din comunicat.

Wendelin Wiedeking va fi inlocuit la sefia Porsche de catre actualul sef al productiei, Michael Macht, in varsta de 48 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#capital, #majorare, #porsche, #volkswagen , #stiri Volkswagen