Porsche se imprumuta la guvernul german

Joi, 04 Iunie 2009, ora 11:19
1380 citiri
Porsche se imprumuta la guvernul german

Porsche a anuntat ca a solicitat un imprumut de la guvernul german, dand nastere unor noi semne de intrebare in legatura cu capacitatea sa de a-si gestiona datoriile. Compania a renuntat la discutiile pentru preluarea Volkswagen, relateaza Reuters.

Porsche a acumulat datorii de circa 9 miliarde euro in incercarea de a prelua grupul concurent Volkswagen, inainte ca actuala criza sa-i afecteze planurile.

Acum ca incercarile de a prelua Volkswagen si-au aratat efectele negative, Porsche incearca sa isi extinda influenta in sindicatul celui de-al treilea producator de automobile din lume, ce detine marci precum Bugatti, Lamborghini sau Volkswagen Golf.

Grupul german a anuntat ca a solicitat un imprumut de 1,75 miliarde euro, si ca nu va cauta garantii care sa faciliteze obtinerea acestuia.

Porsche a incercat sa se distanteze de planurile guvernului german de sustinere a companiilor aflate in dificultate, precizand ca "Nu vrem sa luam bani in contul contribuabililor". Insa grupul bancar de stat ce administreaza acest fond de salvare, KFV, a anuntat ca un asemenea credit ar fi oferit din cele aproape 100 miliarde euro destinate stimularii economiei germane.

Mai multe companii germane au cerut ajutoare de la guvern, in contextul in care criza economica mondiala a redus cererea de bunuri de export furnizate de Germania.

In mod normal, este nevoie de doua saptamani pentru ca guvernul sa decida asupra acordarii imprumuturilor de urgenta, insa cererea formulata de Porsche este cea mai mare de pana acum, si ar putea fi procesata intr-un timp mai indelungat.

Potrivit NewsIn, in martie, Porsche a incercat sa obtina credite in valoare de 12,5 miliarde euro, pentru refinantarea datoriilor, insa a reusit sa obtina numai 10 miliarde. De atunci, a mai obtinut credite in valoare de 750 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#porsche, # imprumut, # german, # volkswagen , #stiri Volkswagen