Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Porsche ar putea afisa castiguri peste asteptari

Porsche ar putea afisa castiguri peste asteptari
Porsche, producatorul german de automobile de lux, ar putea raporta un castig record de 11 miliarde euro pentru perioada 2007-2008, mai ales datorita participatiei detinute in Volkswagen, potrivit publicatiei Der Spiegel, citata de Les Echos. Rezultatele ar depasi, astfel, cifra de afaceri a Porsche, evaluata la 8,6 miliarde euro, potrivit Der Spiegel.


Porsche, care a preluat controlul Volkswagen, a asistat la o crestere a castigurilor sale mai ales ca urmare a aprecierii titlurilor Volkswagen, care a dus la o majorare a valorii pachetului de 31% detinut de Porsche in Volkswagen.Vanzarea propriu-zisa de automobile nu ar aduce decat un castig de 1,2 miliarde euro, mai estimeaza Der Spiegel, potrivit Les Echos.In ceea ce il priveste pe directorul Porsche, Wendelin Wiedeking, ale carui venituri sunt conditionate de evolutia companiei pe care o conduce, acesta ar trebui sa aiba un salariu annual de 100 milioane euro, potrivit aceleiasi surse.Porsche, care a avut un castig net de 4,2 miliarde euro in perioada 2006-2007, urmeaza sa isi publice in septembrie primele rezultate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 879 ori