Noul Volkswagen Touareg vrea sa ajunga in topul vanzarilor de SUV-uri din Romania

Vineri, 16 Februarie 2007, ora 09:24
1015 citiri

Noul SUV Volkswagen Touareg, lansat oficial joi in Romania, vrea sa-si inlocuiasca predecesorul in topul vanzarilor de astfel de masini de pe piata romaneasca.

Lansat in 2003 in Romania si comercializat pana acum in 2.340 exemplare, dintre care aproape 1.000 in 2006, vechiul model Touareg a fost cel mai bine vandut SUV de pe piata autohtona, conform reprezentantilor Porsche Romania, importatorul marcii.

Noul Touareg este echipat cu peste 2.300 de componente reproiectate si arata diferit fata de predecesorul sau, partea din fata fiind amplu modificata, cu o noua grila de radiator, faruri avand o forma mai expresiva si multe alte detalii modernizate.

"Acesta va fi primul Volkswagen care propune o motorizare V8 cu benzina alimentata prin injectie directa (V8 FSI, 257 kW/350 CP - n.r.), si sunt convins ca va impresiona", a spus Brent Valmar, director general in cadrul Porsche Romania.

Modelul beneficiaza de o serie de inovatii tehnologice, prezente in premiera pe un model Volkswagen si care il transforma intr-un SUV de sosea cu reale valente off-road.

ABSplus este un echipament care face parte din dotarea standard si rolul sau este de a scurta distantele de oprire ale lui Touareg cu pana la 20 la suta pe suprafete cu aderenta precara, cum ar fi macadamul sau nisipul. In plus, sunt imbunatatite stabilitatea pe traiectorie si raspunsul la bracarea volanului.

O alta noutate este sistemul Front Scan, care dispune de o noua functie de incetinire pana la oprire. Controlul distantei fata de automobilul care ruleaza in fata se face prin intermediul unui radar, iar sistemul franeaza sau accelereaza automat, mentinand o distanta constanta, definita in functie de viteza si de conditiile de trafic.

Side Scan este un alt sistem de siguranta care intra in dotarea noii generatii Touareg, introdus in premiera la automobilele Volkswagen. Functia sa este de asistare a manevrelor la schimbarea benzii de mers. Sistemul monitorizeaza zonele din lateral si spate, iar un martor luminos situat in oglinzile retrovizoare il previne pe conducator de un eventual risc de coliziune in timpul trecerii de pe o banda de mers pe alta.

Noul Touareg propune o inovatie tehnologica, si anume primul motor cu opt cilindri si injectie directa de benzina oferit de Volkswagen. Noul V8 FSI aflat sub capota lui Touareg furnizeaza 257 kW/350 CP si momentul sau maxim atinge 440 Nm. Celelalte doua motorizari pe benzina dezvolta 206 kW/280 CP (V6 FSI) si 331 kW/450 CP (W12). Alaturi de acestea, sunt oferite trei motorizari turbodiesel cu injectie directa, toate prevazute cu filtre de particule (DPF) in dotarea standard. Motoarele TDI furnizeaza 128 kW/174 CP (TDI), 165 kW/225 CP (V6 TDI) si 230 kW/313 CP (V10 TDI).

Bloombiz
(Sursa: Rompres)