Noul Passat, la Geneva si in Bucuresti in acelasi timp

Miercuri, 16 Martie 2005, ora 10:28
848 citiri

La lansarea pe piata, modelul beneficiaza de cinci variante de motorizare. Modelul de baza are pretul de 16.213 euro. Vanzarile in Romania incep la 1 martie.Volkswagen Passat a ajuns la cea de-a sasea generatie, iar noul model va fi lansat pe piata din Romania la inceputul lui aprilie. La data de 1 martie vor incepe vanzarile in avans.

La inceput noul Passat va oferi cinci variante de motorizare. Trei vor fi pe benzina - 1.6 l 102 CP, 1.6 FSI 115 CP si 2.0 FSI 150 CP. Pentru prima data la modelele Passat, acestea vor beneficia de injectie directa omogena. Celelalte doua propulsoare vor fi pe motorina: 1.9 TDI 105 CP si 2.0 TDI 140 CP. La toate cele cinci versiuni de motorizare, Volkswagen va pune la dispozitie o cutie de viteze manuala. Pe parcursul anului 2005, va fi disponibila si cutia de viteze automata.

Noul Passat va putea fi comandat in patru nivele de echipare: Trendline este versiunea de baza, cu un inalt standard de confort, utilitate si siguranta. Comfortline va creste la capitolul functionalitate, dotari si confort. Sportline este o versiune mai dinamica a noului Passat, in timp ce nivelul de echipare Highline pozitioneaza noua creatie a grupului Volkswagen in partea superioara a clasei de mijloc.

Galerie foto Volkswagen Passat

Noul Passat are o serie de carcateristici unice pentru segmentul din care face parte si care se intalnesc doar la autovehiculele de lux: grila radiatorului cromata, designul interior de inalta clasa si elementele de siguranta sporita. La toate se adauga elementele functionale - cum ar fi frana de parcare (cu senzor de proximitate), sistemul inovativ de pornire si blocare sau deschiderea automata a portbagajului.

Chiar si asa, noul model Volkswagen Passat ramane o masina accesibila. La lansarea pe piata, varianta Trendline cu motor 1.6 102 CP este disponbila pentru un pret de 16.213 euro, cea cu 2.0 FSI costa 17.764 euro, in timp ce motorizarile diesel au preturi de pornire de 17.255 euro pentru 1.9 TDI, respectiv de 18.850 euro pentru 2.0 TDI. (Toate preturile sunt fara TVA)

Passat - continuarea unei povesti de succes

Prima generatie a modelului Passat a fost construita la uzinele Volkswagen din Emden, in urma cu 32 de ani. Passat a devenit produsul grupului Volkswagen cu cel mai mare succes dupa Golf si Beetle. Peste 13 milioane de vehicule au fost construite din 1973, ceea ce inseamna ca in fiecare zi au fost livrate in medie 1.150 de modele Passat, timp de trei decenii. Mai mult, anul trecut s-a ajuns ca in fiecare zi lucratoare sa fie livrate 2.700 de masini din acest model. Cele mai importante piete europene pentru Passat sunt Germania, Italia, Franta si Marea Britanie, in timp ce China si SUA sunt tarile cu cele mai mari vanzari din afara "Batranului continent".

Sursa www.volkswagen.ro