Masinile noi, la fel de poluante ca cele vechi

Sambata, 20 Iunie 2009, ora 13:53
1664 citiri
Masinile noi, la fel de poluante ca cele vechi

Intre modelele de acum trei ani si cele noi nu este nicio diferenta din punt de vedere al emisiilor de CO2. Patru din zece modele noi emit o cantitate la fel de mare sau chiar mai mare de dioxid de carbon decat modelele vechi.

Au fost comparate cele mai ecologice masini din circa 200 de modele noi aflate in topul preferintelor, cu modele din 2006.

Potrivit ziarului Adevarul, masinile americane si franceze au obtinut rezultate proaste, in timp ce automobilele germane si japoneze au avut un scor relativ bun. Unul dintre motivele acestei situatii este cresterea in greutate la automobilele noi, afirma specialistii.

Modelul Peugeot 307/308 CC, varianata diesel, a obtinut un rezultat prost, cu o crestere de 16,4 % a emisiei de CO2.

Modelele mai mari de Volvo, precum XC 90 sau XC 70, au inregistrat o crestere a emisiilor cu 20, resepctiv 10%. Mai mult, astfel de modele sunt si mari consumatoare de carburant. Volvo Olanda afirma ele au fost dotate cu motoare mai grele.

Castigator la seria diesel este Seat Ibiza, la care s-a constatat o reducere cu 22,8 procente a emisiei de CO2, iar la automobilele pe benzina, Volkswagen Passat a inregistrat cel mai bun rezultat, cu o reducere a emisiei poluante cu 23,3%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#emisii, # peugeot, # cardon, #volvo, # seat, # volkswagen , #stiri Volkswagen