Demi Sport, Demi Coupe

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 10:52
1462 citiri
Demi Sport, Demi Coupe

Seat Ibiza SportCoupe ofera confortul unui coupe si are un comportament sportiv. Insa care este esenta acestui nou venit?

Seat Ibiza SportCoupe face o alianta binevenita intre stilul unui automobil cu 3 usi si o denumire plina de promisiuni. Noul Seat Ibiza SportCoupe este fidel conceptului Bocanegra, prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva.  Lupta din segmentul mic se anunta interesanta, Seat Ibiza SportCoupe avand de infruntat replica unui Ford Fiesta, plin de caracter, sau al unei cochete Mazda 2. Inainte de acestea un Fiat Grande Punto sau Suzuki Swift au amorsat moda citadinelor sarmante.

Seat Ibiza SportCoupe vine cu un surplus de sportivitate fata de versiunea in cinci usi, stilul italian, imprimat de designerul lui Lamborghini, Luc Donckerwolke, fiind amplificat de noul look cu trei usi. Contrar designului exterior, habitaclul nu se diferentiaza fata de versiunea cu cinci usi. Plansa de bord bi-ton, agreabila, marcheaza un progres, deopotriva vizibil si tangibil, fata de generatia mai veche. Noul SportCoupe, similar cu versiunea in cinci usi,  joaca pe aceeasi carte a sportivitatii la nivelul plansei de bord si in zona instrumentarului de bord.

Bine lucrat, bordul ofera o armonie intre materialele de plastic moi si mai dure, intrepatrunderea acestor densitati avand sorginte germana mai degraba, decat spaniola. Vizavi de habitabilitate, Ibiza SportCoupe nu se dezminte filozofiei unui coupe sportiv. In fata, scaunele sunt confortabile cu buna sustinere laterala si lombara, un plus evident fata de vechea generatie, iar volanul nou, reglabil axial si pe inaltime, dar si imbracat in piele, aduce un spor de versatilitate configurarii cockpit-ului. In spate, datorita curburii pronuntate a pavilionului, forma limiteaza confortul ocupantilor banchetei. Dar cine-si cumpara un SportCoupe pentru excursii cu familia? Portabagajul de 284 de litri ramane, insa, o oferta la fel de generoasa ca si in cazul variantei cu cinci usi.

Seat Ibiza SportCoupe – Dinamica

Modelul testat de noi este un Seat Ibiza SportCoupe 1.6 105 CP in echiparea Stylance. Propulsorul pe benzina, de 1.6 litri, produce o putere maxima de 105 CP/5600 rpm si un moment maxim de 153 Nm/3800 rpm. Motorul lucreaza cu o cutie manuala cu cinci trepte, etajata lung pentru confort si consum redus. Viteza maxima pe  hartie este de 189 km/h, iar acceleratia 0-100 km/h dureaza 10.4 secunde. Prima mie de metri cu start de pe loc dureaza 32 secunde. Consumul mediu in timpul testului a fost de 9 l/100 km, parcursul fiind preponderent urban.


Dupa cum arata cifrele, pe hartie, se vede ca regimul pe care-l prefera motorul este unul de turatie mai ridicata, specific masinilor sport. Desigur la sarcinile medii masina se conduce usor, odata ce turatia creste, zgomotul specific al tubulaturii de evacuare iti reaminteste ca te afli intr-o versiune mai sportiva, masina devine sprintena si se preteaza unui mers dinamic, mai alert. Directia este ferma, precisa, manevrabilitatea automobilului fiind buna.  


Grupul Volkswagen prin sinergie, obliga noul Seat Ibiza sa-si imparta platforma tehnica cu noul VW Polo, lansat acum o luna la Geneva. Un sasiu mai rafinat, mai rigid ce ofera avantajul preciziei micutei spaniole, fapt resimtit in compotamentul mult mai dinamic al lui Seat Ibiza SportCoupe. Mai mult, se resimte un plus de confort atat in conducere cat si-n nota generala a masinii. Mai bine insonorizata si agreabil amortizata de sistemul de suspensii un pic mai dure decat la versiunile cu cinci usi, noul Seat Ibiza SportCoupe a gasit un echilibru optim intre sportivitate si placerea de a conduce. Miscarile caroseriei limiteaza un pic aderenta trenului fata, intr-o buna masura pentru a creste increderea in manevrabilitatea masinii, comportamentul devenind predictibil. In cazul nostru aderenta este ameliorata de pneurile mai mari 215/45 R16 similare cu cele ale lui Renault Clio RS (215/45 R16 sau 215/40 R17).

Sistemul de franare al automobilului, pe fata si spate cu discuri, este bine dimensionat, noul Seat Ibiza SportCoupe beneficind de aportul ABS-ului, oferit standard. Din pacate pentru ESP mai platiti 396 euro cu TVA. Insa de acesti bani pe langa ESP mai aveti incluse in pachet EBA (asistarea la franarea de urgenta), controlul presiunii in pneuri, cu sistem de avertizare sonor si luminos, plus asistare la demaraj in panta. 

Seat Ibiza SportCoupe – Echipare si pret

Un model demi sportiv, demi coupe, noul Seat Ibiza SportCoupe in echiparea Stylance se afirma viril cu un caracter dinamic. Pentru un pret competitiv, ce pleaca de la 10.268 euro fara TVA sau 12.219 euro cu TVA te poti alege cu o prietena seducatoare, energica, dornica de autoemotii vii.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#benzina, #dinamic, #redus, #seat, #sportiv , #stiri Volkswagen