Compania Porsche, suspectata de manipularea bursei

Vineri, 21 August 2009, ora 09:58
1132 citiri
Compania Porsche, suspectata de manipularea bursei

Sediul companiei germane Porsche a fost perchezitionat, joi, de anchetatori ai parchetului din Stuttgart, in urma unor suspiciuni de manipulare a pietei de capital si de incalcare a regulilor privind comunicarea de informatii catre bursa, a anuntat constructorul auto.

Perchezitia a avut loc joi dimineata, anchetatorii ridicand mai multe documente din birourile companiei, potrivit unui comunicat al constructorului german de autovehicule, preluat de Mediafax.

Parchetul considera ca producatorul auto se face vinovat de " incalcarea regulilor de comunicare pe bursa si de manipularea pietei de capital", a adaugat Porsche.

Compania a precizat ca respinge acuzatiile si este gata sa colaboreze cu autoritatile.

Cotidianul Die Welt a raportat ca justitia germana a deschis o ancheta impotriva Porsche ca urmare a unei sesizari a autoritatii de reglementare a pitei de capital germane, Bafin, privind evolutia preturilor actiunilor Volkswagen in octombrie. Titlurile Volkswagen au depasit pretul de 1.000 de euro in urma achizitiilor masive derulate de Porsche, parte a unei incercari de preluare a grupului.

Ancheta ii vizeaza si pe fostul directorul general al Porsche Wendelin Wiedeking, respectiv fostul director financiar Holger Harter, ambii demisi dupa preluarea controlului Porsche de catre Volkswagen in luna iulie.

Porsche a acumulat datorii de aproximativ zece miliarde de euro in urma tentativei esuate de a prelua Volkswagen.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#porsche, # volkswagen, # bursa , #stiri Volkswagen