Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autoturismele cumparate in sistem leasing, preferatele romanilor

Autoturismele cumparate in sistem leasing, preferatele romanilor
Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA),autovehiculele noi achizitionate in leasing pe piata romaneasca au totalizat, in luna ianuarie, 6.599 de unitati, in crestere cu 45% fata de perioada similara a anului trecut.Finantarea achizitiei de autovehicule in leasing a ocupat, in perioada mentionata, o pondere de 37,8% din totalul vanzarilor auto la nivel national. Desi volumul masinilor straine vandute in leasing a crescut cu aproape 35%, acest segment de finantare a fost devansat de creditul bancar si plata in numerar la un loc.

In cazul autoturismelor noi importate, leasingul a avut o pondere de 52%, in scadere cu 8% in comparatie cu acelasi interval din 2005, raportat la celelalte modalitati de plata. Cei mai multi clienti ai societatilor de leasing au optat pentru marca Skoda - 576 de unitati, ceea ce inseamna circa 14,4% din totalul de 4.000 de autoturisme straine achizitionate in leasing in ianuarie.

Locurile urmatoare in topul marcilor de import sunt adjudecate de Volkswagen - 515 unitati (12,8%), Renault - 420 unitati (10,5%), Ford - 398 unitati (9,9%) si Chevrolet - 302 unitati (7,5%).

Autoturismele produse in afara Europei, precum Cadillac, Chevrolet, Hummer, Hyundai, Infiniti, Lexus, SAAB si Smart au fost cumparate integral in leasing datorita taxelor vamale mai mici, platite la valoarea reziduala a masinii.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 800 ori