Alianta VW-Porsche, mai multa putere pentru doua firme puternice

Luni, 27 Iulie 2009, ora 10:46
1697 citiri
Alianta VW-Porsche, mai multa putere pentru doua firme puternice

In cadrul unei sedinte extraordinare, comisia de supraveghere a Volkswagen Aktiengesellschaft a sustinut ideea crearii unui concern integrat in domeniul auto cu Porsche, care ar urma sa fie coordonat de Volkswagen.

Consiliul de administratie al firmei Volkswagen va incepe discutiile cu noile persoane responsabile din cadrul firmei Porsche pentru a formula impreuna un concept final pentru atingerea acestui obiectiv. In plus, prin intermediul unui proces amplu de verificare si evaluare vor fi create conditiile pentru semnarea unui acord de baza cu privire la asocierea celor doua firme.

Concernul integrat in domeniul auto va fi creat prin implicarea in etape a Volkswagen la Porsche AG si fuziunea ulterioara a Porsche Automobil Holding SE cu Volkswagen AG. In acest context, Porsche va ramane o firma independenta cu sediul in Stuttgart. In opinia tuturor celor implicati, acest concept de baza reprezinta solutia optima pentru o concentrare urmarita a fortelor.

In acordul de baza care face obiectul negocierilor vor fi prevazute procedura ulterioara de urmat, precum si etapele individuale ale tranzactiei. In acest context, implicarea statului Qatar ca partener strategic al Volkswagen, care sustine realizarea unui concern integrat in domeniul auto, este salutata expres.

Conceptul final pentru asocierea urmarita dintre Volkswagen si Porsche va fi realizat astfel incat sa fie asigurate in continuare bazele financiare solide si capacitatea durabila de actiune a concernului Volkswagen, precum si independenta Porsche. La crearea unui concern integrat in domeniul auto se va tine de asemenea cont in mod corespunzator de interesele tuturor partilor implicate.

Volkswagen saluta initiativa asociatilor din cadrul familiilor Porsche si Piech de a sustine intens procesul ulterior, ramanand si in viitor cel mai mare actionar cu demersuri antreprenoriale din cadrul Volkswagen. Comisia de supraveghere a Porsche SE a sustinut cu aceasta ocazie si crearea unui concern integrat si a pus bazele importante in acest scop.

Martin Winterkorn, presedintele consiliului de administratie al Volkswagen Aktiengesellschaft, a declarat: „Asocierea urmarita dintre Volkswagen si Porsche se bazeaza pe o logica impusa de conditiile industriale si ofera perspective promitatoare: ofera mai multa putere pentru doua firme foarte puternice. Volkswagen si Porsche dispun de know-how excelent si pot valorifica mai bine in comun resursele individuale. Din acest motiv, preconizam aparitia de noi oportunitati de dezvoltare. Astfel sunt garantate locurile de munca existente, fiind create totodata si alte locuri de munca. in mod suplimentar, putem valorifica experienta noastra deosebita in ceea ce priveste integrarea de marci de succes, renumite, cu o traditie bogata. Asa cum se intampla in prezent cu Audi, si Porsche ar continua sa se dezvolte independent in concernul Volkswagen si ar putea sa isi mentina identitatea. Respectam foarte mult performantele realizate de angajatii firmei Porsche si avem convingerea ca Porsche ar contribui semnificativ la cresterea valorica a concernului Volkswagen – la fel cum si Volkswagen ar fi o crestere pentru Porsche.“

Gabriela Garjoaba

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#porsche, # volkswagen , #stiri Volkswagen